Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Čtenářka se svěřila, jak peníze zamávaly s jejím vztahem: Byla jsem dojná kráva!

Čtenářka se svěřila, jak peníze zamávaly s jejím vztahem: Byla jsem dojná kráva!
26. listopadu 2022 | 05:00

Nejen nevěra, ale i finance můžou se vztahem pořádně zamávat. Naše čtenářky se rozhodly svěřit se se svými příběhy.

Jindra (33), Ostrava: Financovala jsem všechno

Žila s přítelem v jedné domácnosti celé tři roky. Jenže on neudržel ani korunu a hodně ho bavilo žít si na vysoké noze a nejraději utrácel peníze, které nebyly jeho.

Byl atraktivní 

Poznali jsme se před několika lety. Petr byl o dva roky starší a hned přeskočila jiskra. Pracovala jsem jako asistentka ředitele v jedné menší účetní firmě. Petr do naší firmy dovážel obědy. Měl charisma a byl atraktivní. Jednou mě pozval na schůzku a začali jsme se pravidelně scházet, a protože jsme bez sebe nemohli být, brzy jsme si našli společné bydlení.

Tip na video: Jaké to je žít s psychopatem?

Video se připravuje ...
Nejsi v tom sama: Jan Dvořák - Ze vztahu s psychopatem musíte utéct, zničí vám zdraví i psychiku • VIDEO: Videohub

Tajně si půjčoval

Na rozdíl ode mě Petr vystřídal několik různých zaměstnání, pracoval jako recepční ve fitku, v call centru, jako řidič zásilkové služby nebo jako realitní makléř. Profese střídal na můj vkus moc často, byl to takový střelec. Do všeho jde po hlavě a nemá žádnou zodpovědnost k penězům. Nebyl škrt ani sobec, a to se mi na něm ze začátku líbilo. Zaplatil kdekoli a cokoli a nikdy po mně nic nechtěl. A také jsem neřešila, kde bere peníze, a nikdy by mě nenapadlo, že když mu peníze došly, prostě si je někde půjčil a potom, co je vydělal, je zase vrátil. A tak pořád dokola.

Rád rozhazoval

Poté, co jsme se rozhodli spolu žít, řešili jsme zařizování společné domácnosti a začaly při každodenním soužití vyplouvat na povrch Petrovy horší vlastnosti. Hlavně rozhazovačnost. Domluvili jsme se, že budeme platit nájem napůl, peníze budu posílat já a on mi svou půlku pošle na účet. Nakonec mi nájem často dlužil. Náklady na domácnost také často nechával na mně. A když jsme šli na večeři nebo skleničku, nechal platit mě. Všechno bral jako samozřejmost a já neměla odvahu mu říct, aby mi dal nějaké peníze.

Chtěl, ať si vezmu úvěr

Nedávno začal mluvit o tom, že bychom si mohli koupit auto. „Bylo by fajn, kdyby sis úvěr vzala na sebe a já bych ti na něj přispíval,“ oznámil mi jednoho dne. „Já bych půjčku stejně nedostal, ty máš stálou práci i odpovídající příjem, bude to tak lepší.“ Najednou mi jeho taktika došla. „Žiješ se mnou jenom pro peníze. Mám pocit, že tě jen sponzoruju, a už jsem z toho dost unavená,“ začala jsem se bránit.

Došly mi úspory

Nakonec jsem se rozhodla, že nemá cenu ve vztahu pokračovat. Za ty roky, co pracuji, jsem měla hodně naspořeno a musela jsem neustále sahat do svých úspor, o které jsem kvůli vztahu s Petrem nakonec přišla. Platila jsem dovolené, zútulňovala domácnost, ze svého jsem kupovala vybavení. A už jsem toho měla dost. Nebylo to jednoduché, Petr mě citově vydíral a dělal scény, že myslím jen na sebe a jsem lakomá, ale nenechala jsem se zmanipulovat. Už jsem ze sebe nechtěla nechat dělat „dojnou krávu“, a je mi bez něho líp.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Lucie Ulmanová