Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Neměla jsem sex celou věčnost! Aneb věty, které zabijí každé první rande

  • 28. června 2021 | 06:00

    Začátek vztahu bývá ještě velmi nejistý. Zatímco po několika měsících můžete říct svému protějšku kdejakou hloupost, na rande je i po jedné blbé větě konec dřív, než vůbec něco stačilo začít.

    Samozřejmě platí to, abyste se chovala co možná nejpřirozeněji, přílišná otevřenost vám ale může uškodit. Jakým oznámením či dotazům se tedy vyhnout?

     

  • Kolik vyděláváš?

    Ti, kteří se předvádějí drahým fárem a značkovým oblečením, se možná při vyptávání na plat budou ještě rádi vychloubat, normální muži vás ale budou považovat tak akorát za zlatokopku, která hledá někoho, kdo by ji živil. Raději zůstaňte u toho, co dělá za profesi, a ptejte se na jeho záliby. Na tom rozhodně nic nezkazíte.

  • Kolik bys chtěl mít dětí?

    Tak po takové otázce budete mít jistotu, že se váš vysněný princ vypaří jako pára nad hrncem. Když se zamilujeme, máme tendenci myslet hodně dopředu a sníme o společné budoucnosti, zatímco náš protějšek přemýšlí tak maximálně nad naším hezkým úsměvem. Klidně si sněte dál, ale neříkejte to nahlas. Zbytečně svými plány potenciálního partnera vyděsíte. Nemusíte být upřímná za každou cenu.

  • Takhle se oblékáš vždycky?

    Kritika muže přímo odrazuje. Potřebuje mít vedle sebe ženu, která k němu bude vzhlížet a která ho bude respektovat. Jakmile už na první schůzce budete mít výtky k jeho vzhledu nebo chování, dáte mu najevo, že pro vás není dost dobrý. Buď si bude před vámi příště na něco hrát, nebo vám už radši ani nezavolá.

  • Proč jsi single?

    Na tohle se obvykle ptají muži nás a také nám je to dost nepříjemné. Jako by nám tím říkali, že si neumíme najít chlapa nebo že nám není nikdo dost dobrý. Na takové otázky budete mít ještě dost času, až se lépe poznáte a strávíte spolu nějaký čas. Takhle byste ho zbytečně uvedla do rozpaků. Buď si bude připadat jako zoufalec, nebo vám naopak bude tvrdit, že má ctitelky na každém rohu. A to je to poslední, co byste chtěla slyšet.

  • Nepůjdeme ke mně?

    Za žádnou cenu! Jestli o něho vážně stojíte a toužíte po vztahu, tak se vyhněte sexu hned na prvním rande, zvlášť pokud se moc neznáte. I přední pároví terapeuti doporučují s vaším „poprvé“ raději nespěchat a užít si ty začátky, kdy po sobě toužíte. U chlapů je naprosto běžné, že když rychle dostanou, co chtějí, tak nemají už o co usilovat. Jasně, někdy je těžké se ovládnout, když to mezi vámi celý večer jiskří jak v Padesáti odstínech šedi. Raději se ale vymluvte na únavu a nechte to na příště.

  • Řeči o bývalých partnerech

    Nikdy, ale opravdu nikdy nemluvte na rande o bývalých. Kam jste spolu chodili a co jste spolu dělali, váš nový protějšek vážně nezajímá, to patří jen do vašich vzpomínek. Vyhněte se také srovnávání typu: „Tohle Honzíkovi chutnalo.“ Nechte minulost minulostí a myslete na toho, kdo je s vámi právě teď. A i když se na to třeba zeptá, nikdy nepřiznávejte, kolik jste jich už měla před ním. Možná je zvědavý, ve skutečnosti to ale slyšet opravdu nechce. Stejně tak se na bývalky neptejte ani vy jeho.

  • Neměla jsem sex celou věčnost

    Jestli nechcete vypadat jako zoufalka, která by šla hned s každým, kdo projeví trochu zájem, tak tohle rozhodně neříkejte! Vůbec jakékoli řeči o sexu na první rande nepatří, protože by si to váš vyvolený mohl špatně vyložit. A to určitě nechcete.

  • Můj psychoterapeut mi říká...

    Ať už říká cokoli, není bezpečné o svých problémech mluvit před někým, koho pořádně neznáte. Mohlo by to také působit, že jste hromádka neštěstí. Muže přitahují především vyrovnané ženy. I ty mohou řešit problémy, ale nevykládají to hned každému na potkání. Svěřit se můžete, až se pořádně poznáte.

  • Budeš to platit?

    V dnešní době už opravdu neplatí, že by měl veškerou útratu za oba zatáhnout muž. Každopádně když vás pozve na rande on a nejde o přátelskou schůzku, cálovat by měl. Nejde o peníze, ale o projev úcty k vám. Dává tímto gestem najevo, že mu na vás opravdu záleží a chce si získat vaši přízeň svou galantností. Proto automaticky očekávejte, že večeři nebo pití zaplatí. Tím, že se budete ptát, ho akorát znejistíte.

    Další zajímavé články naleznete v novém čísle Blesku pro ženy. Seženete ho na stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE >>>

     

     

     

     

     

Autor: Štěpánka Bínová
Diskuse ke článku
.