Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Otestujte se! Poloha při spánku prozradí, jak na tom váš vztah je

  • 5. dubna 2020 | 06:00

    Mnohé o vašem vztahu lze říct i beze slov. Například poloha, v jaké s partnerem usínáte i spíte, hodně napoví. Zjistěte, jak na tom jste zrovna vy!

    Podle jedné britské studie, kterou zveřejnil deník Daily Mail, velice záleží na tom, jak vedle svého milého uléháte. Spánek je pro naše tělo naprosto přirozená věc, během které se nedokážeme kontrolovat a nedá se nic předstírat, proto se z něj dá leccos vyčíst. Ve spánku tedy nemůžete ovlivnit řeč těla, naopak stáváte se upřímnějšími a otevřenějšími. Vaše tělo za vás tedy mluví i v noci, když tiše oddychujete vedle svého partnera. Podívejte se na následující polohy a nejspíš se dozvíte zajímavé věci…

  • Tváří v tvář

    spanek
    Autor: istock.cz

    Pokud pár spí tváří k sobě, ovšem bez jakéhokoli dotyku, tak tato poloha značí především intimní potřebu kontaktu a povídání si před spaním. Přesouvají se do ní milenci po určité době, zatímco dříve si lásku potřebovali projevovat i ve spánku, takže se při usínání objímali. V době prvotní zamilovanosti jsou dotyk a blízkost pro vztah zásadní a pohodlí je ta nejmenší oběť.

  • Pozice lžíce

    spanek
    Autor: istock.cz

    Je to klasická pozice, kdy ležíte těsně u sebe, na boku, ten vzadu těsně přilne k partnerovým zádům. Typická pozice hlavně pro čerstvě zamilované nebo pro páry, které spolu teprve začínají žít. Tato poloha ale také vypovídá o tom, že máte jasný názor na váš vztah a berete na sebe tradiční role ve vztahu. Osoba, která je vzadu (většinou muž), má pocit, že by měla váš vztah chránit před problémy, zatímco žena vpředu je ta citlivější. Žena má pocit bezpečí a muž se cítí jako ochranitel. Pokud žena objímá muže, přebírá úlohu „hlavy rodiny“ a je dominantní. Muži, kterým tato poloha vyhovuje, neradi o něčem rozhodují, mají rádi, jsou-li postaveni před hotovou věc a nemusí nést za nic odpovědnost.

  • Pod křídlem

    spanek
    Autor: istock.cz

    Tuhle polohu znáte určitě z hollywoodských romantických filmů. Představuje velice intimní pozici dvojic, které jsou do sebe zamilované. Velmi často takto lidé usínají také poté, co se vášnivě pomilovali. Když se žena přitulí muži do podpaží nebo mu položí hlavu na hruď a přikryje se jeho rukou, vyjadřuje mu svou bezmeznou lásku. Muž jí naopak dodává pocit, že je zde jen pro ni. Oba si vzájemně důvěřují a mají společné plány do budoucna.

  • Zády daleko od sebe

    spanek
    Autor: istock.cz

    Tato poloha nemusí nutně znamenat konec lásky – pro většinu lidí je prostě nejpohodlnější a zajišťuje kvalitní odpočinek. Usínat v téhle pozici může tedy znamenat, že jste prostě jenom praktičtí. Máte přece tak velikou postel, tak proč se mačkat? Ovšem může to také značit jistou odtažitost a nevyřešené problémy. Nebo jste ve vztahu už delší dobu a nemáte potřebu projevovat si intimnosti. Jste na sebe zvyklí a necháváte si osobní prostor.

  • Zády, ale s dotykem

    spanek
    Autor: istock.cz

    Pří této poloze ležíte k sobě zády, vaše záda se ovšem dotýkají. Tahle poloha je velice intimní a zároveň uvolněná. Často to bývá oblíbená poloha zamilovaných, kteří spolu ještě nejsou příliš dlouho. Nechtějí k sobě spát tváří v tvář, přesto se chtějí dotýkat a cítit jeden druhého, což značí, že se mají opravdu rádi a je jim spolu dobře, ale jeden na druhého si nedělají majetnické nároky.

  • Držení se za ruce 

    spanek
    Autor: istock.cz

    Najdou se i partneři, kteří se při usínání rádi drží za ruce. Znamená to, že chtějí zůstat v kontaktu za každou cenu. Často se tak cítí více v bezpečí.

  • Roztahování se

    spanek
    Autor: istock.cz

    Poloha „superžena“, či „supermuž“, kdy se jeden roztahuje přes celou postel a druhý se krčí na samém krajíčku, nebývá moc dobrým znamením. Ať už je to muž nebo žena, kdo se takto rozvaluje, je silnou osobností, která ráda ve vztahu přebírá iniciativu. Pokud jde o rozpřahujícího se muže, značí to, že jde vždycky svou cestou a nenechá si do života příliš mluvit. Má rád svůj osobní prostor a nehodlá do něj nikoho pustit. Jestliže hlavní prostor zabírá žena a utiskuje svého muže v koutku, pak ještě není připravena na vážný vztah, vše bere na lehkou váhu a vztahem jen tak proplouvá jako ryba.

Autor: beni
Diskuse ke článku
.