Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak najít toho pravého po 50? Stačí si ho opravdu přát a nebát se riskovat!

  • I po padesátce máte právo na lásku a nový začátek!
    12. března 2015 | 06:00

    Většina žen bez rozdílu věku touží po tom, žít po boku toho pravého muže. Co si budeme namlouvat. Jenže po padesátce máte pocit, že žádní skvělí muži neexistují nebo jsou zadaní. Říkáte si, že už to nějak doklepete sama. Že už žádného mužského v domě nechcete. Že vám život o samotě vyhovuje. Moment. Takže skutečně toužíte po tom, najít toho pravého? Nebude chyba náhodou ve vás?

  • Přestaňte si protiřečit

    žena, senior
    Autor: Shutterstock

    Hledáte-li muže pro společný život, přestaňte předstírat, že je tomu naopak. I když už jste oslavila 50. nebo 60. narozeniny, není nijak nevhodné přiznat svému okolí, že hledáte společníka. Ale především to musíte přiznat sobě. Takže s odvahou do toho. Postavte se před zrcadlo a vyslovte to nahlas.

  • Nebuďte negativní

    Když to v posteli začne váznout, nebojte se použít lubrikační gel.
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud si budete dokola opakovat, že žádní dobří muži už ve vašem věku volní nejsou, nejspíš tomu sama uvěříte, a budete tak všechny potenciální kandidáty předem vylučovat. Skvělých mužů a mizerných mužů je v každém věku zhruba stejné procento. Naučte se dívat na pány tvorstva pozitivně. Každý, který vás zaujme, může být ten pravý. Ale pokud ho rovnou zařadíte do kategorie nepoužitelných, nikdy se to nedozvíte. Přestaňte si stále opakovat, že "mužský jsou potvory, bručouni, starý dědci a budižkničemové", protože pak kolem sebe žádné jiné muže neuvidíte.

  • Zamyslete se nad svými prioritami

    žena, muž, senior
    Autor: Shutterstock

    Pravděpodobně máte představu, jaké parametry by váš pan Dokonalý měl splňovat. Zahrnují asi jeho sociální status (tedy vzdělání, postavení a majetek), záliby, vzhled, povahové rysy a řadu dalších detailů. Když jste hledala životního partnera kolem třicítky, byly zcela logické. Potřebovala jste mít jistotu, že vám partner poskytne hmotné i emocionální zázemí a dokážete s ním vychovat děti. Ale dnes už vám nejspíš o nic takového nejde. Promyslete si tedy, k čemu skutečně partnera potřebujete. Možná zjistíte, že schopnost sdílet vaši radost, temperament a intimitu je důležitější než vysokoškolský titul nebo výše konta v bance.

  • Vyjděte ze své komfortní zóny

    I po padesátce máte právo na lásku a nový začátek!
    Autor: Shutterstock

    Je pravdou, že seznamovat se po padesátce není tak jednoduché, jako když vám bylo 25. Ale nic není ztraceno. Stačí překročit své obvyklé hranice, takzvaně vyjít ze své komfortní zóny. V praxi to znamená přemoci obavy a strach a udělat něco, co nemáte ve zvyku. Třeba se dát do řeči s cizím člověkem. Vyrazit si sama na dovolenou. Přihlásit se na kurzy španělštiny nebo fotografie. Začít hrát amatérské divadlo nebo cvičit tai-či. Prostě cokoli vás baví – a kde existuje šance, že to může zajímat i nějaké muže. Někdy dokonce stačí jen si sundat klapky z očí a začít vnímat své okolí. Možná, že ten pán s jezevčíkem, který vás každý den uctivě zdraví, může být mužem vašich snů. Co se na něj usmát? Nebo prohodit nějaké milé slovo. Klidně o počasí.

  • Požádejte o pomoc

    I po padesátce máte právo na lásku a nový začátek!
    Autor: Shutterstock

    Jak už jsme řekli v úvodu, první, co potřebujete, je si přiznat, že vám samota nevyhovuje a že jste připravená se vrhnout do randění, ať už to dopadne jakkoli. V druhé fázi se hodí přiznat to svým blízkým. Dětem a kamarádům. Nikdy nevíte, zda ve svém okolí nemají někoho, kdo by stál za pozornost. Ale pokud jim nedáte svolení, zřejmě by si nikdy nedovolili vám navrhnout, zda se nechcete seznámit s jejich kolegou nebo třeba sousedem.

  • Nebojte se seznamky

    babička, selfie
    Autor: Shutterstock
    Vzhledem k tomu, že jste internetově zdatná, nemusíte se bát seznámení přes on-line seznamku. Minimálně můžete najít zábavného společníka na povídání si přes internet. Ztratit nemáte co!

Diskuse ke článku
.