Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

5 důvodů, proč mu nikdy neprohlížet mobil a 5 situací, kdy naopak musíte!

  • Než se rozhodnete číst partnerovi mobil, měla byste si to opravdu pořádně rozmyslet!
    11. září 2014 | 06:00

    Málo která z nás s tím pokušením alespoň jednou nebojovala. Jeho mobilní telefon totiž skrývá řadu odpovědí na otázky, na které nám muži odpovědět nechtějí nebo se jich na ně bojíme zeptat. Mnohé z nás mu také podlehly. Přesto se dělíme na ty, které mobil svým partnerů "projíždějí" beze studu a ty, které se dušují, že to nikdy neudělaly a neudělají. Každopádně je dobré vědět, co svou zvědavostí či žárlivostí riskujete.

  • Protože určitě nechcete, aby ho někdo prohlížel vám

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Vezměte si k srdci známé pořekadlo: „Co nemáš rád sám, nečiň druhým“. Ani vám by se nelíbilo, kdyby takto kdokoli zasahoval do vašeho soukromí. Je jedno, že vy nemáte co tajit, ale i tak je mobilní telefon podobně jako pošta chráněn nepsaným „mobilovým“ tajemstvím.

  • Protože, pokud k němu nemáte důvěru, můžete se na to rovnou vybodnout


    Cizí zprávy se nečtou! Člověk může narazit na nepříjemná překvapení. A když se šmírování provalí, hrozí mu dokonce vězení!
    Autor: profimedia.cz
    Chováte-li ke svému partnerovi takovou nedůvěru, že mu chcete jednat za zády, možná byste měla zvážit, zda má váš vztah vůbec smysl. Pokud dojdete k závěru, že ano, mobil mu nečtěte.
  • Můžete zjistit, co nechcete vědět


    Pokud se rozhodnete, kontrolovat partnerovi mobil, musíte být připravena na všechno
    Autor: shutterstock
    A nemusí to být jen nevěra. Můžete zjistit, že má ve fotkách stažené lechtivé obrázky známé pornohvězdy, smaží na telefonu infantilní hry, píše si s matkou 3xdenně a nebo, že si zapisuje jídelníček. Nic z toho mu ve vašich očích na důstojnosti nepřidá. A co když pro vás chystá překvapení?
  • Protože, když to zjistí, budete za pitomou stíhačku


    Pohled na měsíční účet nebývá radostný
    Autor: scom
    Ono se totiž nakonec všechno provalí a nejspíš to budete vy, kdo v diskusi zmíní něco, co byste neměla vědět. V takovou chvíli každý muž, který si váží sám sebe, zabalí kufry a odejde středem.
  • Protože jste dost silná, abyste se ho zeptala napřímo


    V Česku máme nejdražší mobilní volání! To naštve!
    Autor: profimedia.cz
    Jednat za zády druhého je znamením slabosti a prohry. Pokud chcete vyhrát, musíte v případě pochybností sebrat síly a zeptat se napřímo.

    Vzít do ruky a pročíst jeho mobil je přípustné jen v několika málo situacích:

  • Když jde o život

    žena křičí na telefon
    Autor: Shutterstock
    Je jasné, že v krizových situacích, kdy je váš drahý zraněn či jinak neschopen se o sebe postarat a jednat sám za sebe, existuje řada chvil, kdy do jeho mobilu zkrátka musíte. Protože je tam heslo od alarmu na chalupě, číslo na vašeho automechanika či jeho kolegů, kteří ho budou muset zastoupit v práci. Doporučujeme však hledat jen tam, kde opravdu něco potřebujete.
  • Když ho nechá doma a je nezvykle dlouho nezvěstný


    žena mobil
    Autor: Shutterstock
    Dříve, než po něm vyhlásíte celostátní pátrání, pro jistotu obvolejte jeho kamarády. Možná jen spí u některého z nich na gauči. A SMS přečtete jen ty ze dne zmizení, mohou vám pomoci s hledáním.

  • Když, víte, že vám lže



    žena mobil
    Autor: Shutterstock
    Pokud váš přitel či manžel mlží o důležitých věcech, nejspíš to znamená, že s nimi není něco v pořádku. Dřív, než mu polezete do telefonu, ale zkuste zjistit co se děje jinou cestou. Ověřte si u banky a společností, od kterých odebíráte služby, zda máte v pořádku rodinné finance. Z jeho kolegů možná vytáhnete, zda nemá problémy v prác. Zkrátka berte to tak, že k povolení projet mu mobil potřebujete důvodná podezření, stejně jako policie k povolení odposlechu soudcem.

  • Když se s ním chcete rozejít


    Neustálé zvonění telefonu je pěkně otravné
    Autor: profimedia.cz
    V případě, že se chcete s partnerem rozejít a nevíte, jak to zaonačit, stačí mu projet mobil a nechat se u toho chytit. S velkou pravděpodobností vám dá kopačky sám.

  • Když jde o děti a majetek


    muž a žena telefonují
    Autor: Shutterstock
    Jestli máte v šuplíku připravené papíry k rozvodu, nemáte už co ztratit. Naopak. Můžete se dozvědět lecos, co vám bude během dohadování se o majetku a dětech k užitku. Tedy pokud na to máte žaludek.

     

Diskuse ke článku
.