Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

10 letních úletů, které by měla prožít každá žena

  • Léto je skvělá příležitost k provádění nepředložeností.
    7. srpna 2014 | 06:00

    Léto svádí k nerozvážnostem. Nechte se unést a dopřejte si svobodomyslnosti. A nemusíte ani cestovat do dalekých krajů. Dobrodružství číhá za každým rohem. Jen najít odvahu se do něj pustit.

  • Zamilovat se do nevhodného chlapa

    Zakoukat se alespoň na pár dní do pohledného plavčíka není trestné
    Autor: Shutterstock
    Tím myslíme do muže, který neodpovídá vašemu aktuálnímu postavení na společenském žebříčku či věku. Jedno, jestli se ve čtrnácti zblázníte do táborového vedoucího, v šestnácti do instruktora potápění nebo kluka z půjčovny surfovacích prken a ve třiceti do číšníka ve vašem oblíbeném podniku. Zkrátka zamilovat se úplně nesmyslně alespoň jednou za život je absolutní nutnost. Je jedno, zda platonicky nebo se vaše city opravdu naplní. A léto plné romantických okamžiků je k tomu jako stvořené.

  • Tančit v letním dešti

    Zmoknout v letní bouřce je osvěžující
    Autor: Shutterstock
    Zatímco ve filmu Zpívání v dešti tančí Geen Kelly na ulici v podzimním počasí, ve skutečnosti se k této kratochvíli hodí spíše léto. Jen letní bouřky mají tu neopakovatelnou osvěžující sílu. Není nad to cítit na vedrem rozpálené kůži velké kapky letní průtrže mračen. Sundejte boty a nechte se unášet bubnováním deště.

  • Vykoupat se v kašně


    V téhle fontáně v Říme již koupání není dovoleno, ale v jiných ano
    Autor: Profimedia.cz
    Nemusí to být zrovna fontána di Trevi v Římě. Cítit se jako Anita Ekberg můžete klidně v jižních Čechách. Každopádně ve fontánách umístěných na místech typu nádvoří Pražského hradu doporučujeme koupání jen na vlastní nebezpečí. A mimochodem, je hrozně hluboká.

  • Vyzkoušet bláznivý účes


    Léto je ideální k vyzkoušení extravagantního účesu
    Autor: Shutterstock
    Pokud jste někdy toužila po extravagantním účesu, ale bála jste se kvůli rodičům, škole nebo šéfovi, prázdniny, potažmo dovolená, jsou pro experiment tou nejlepší příležitostí. Školou povinní mají dva volné měsíce, pracující alespoň nějaký ten týden, kdy si mohou rozmyslet, zda jsou dredy, číro, fialová kštice nebo platinový bob tou pravou volbou.

  • Zažít pořádnou party na pláži


    Párty na pláži je prostě jedinečná
    Autor: scom
    Namítnete, že to můžete po celý rok, když někam odletíte, ale v létě stačí vyrazit na Mácháč či do Mlékojed. Noci jsou teplé a vlahé, koktejly studené a DJ vás rozžhaví tak, že budete tančit až do kuropění. A plavky sebou! Není nad koupání při měsíčku. Navíc: máte-li prázdniny či dovolenou, můžete se z toho druhý den pořádně vyspat.

  • Spát pod širákem


    Spánek pod širým nebem má své kouzlo
    Autor: Shutterstock
    Od určitého věku si na to především my ženy nepotrpíme, ale pokud jste to ještě nikdy nezkusila, neváhejte. Nemusíte hned vyrážet do temných hvozdů, můžete si rozložit karimatku nebo houpací síť na zahradě. Nejlépe ve dvou. A nezapomeňte na strašidelné historky.

  • Prožít románek na jednu noc


    Románek na jednu noc není v dnešní době důvod k výčitkám
    Autor: shutterstoclk
    Léto je obecně nakloněno románkům všeho druhu. Už jen proto, že častěji opouštíme zajeté koleje, vyrážíme ze své komfortní zóny a cestujeme, tudíž poznáváme nové a nové lidi obou pohlaví. Jste-li tedy aktuálně nezadaná, odhoďte zábrany a nechte se strhnout vášní. Žijeme v 21. století. Za trochu frivolnosti vás nikdo kamenovat nebude a navíc o románku z dovolené nemusí nikdo vědět. Důležité je, že to budete vědět vy a jednou ráda přidáte k dobru při rozpravách s kamarádkami, s dcerou nebo dokonce s vnučkou.

  • Vyrazit s batohem do neznáma


    Co třeba vyrazit sama s batohem do neznáma?
    Autor: Shutterstock
    Není podstatné, zda se vydáte na cestu stopem, na kole, autem, vlakem nebo letadlem. Důležité je nemít konkrétní plán cesty. Stačí rámcový. Například: pojedeme k moři nebo na Slovensko, do Asie prvním vlakem, který pojede a uvidíme. Prožijte vzrušení z neznáma, z pocitu, že můžete z minuty na minutu změnit plány. Záleží jen na vás, jestli máte dost odvahy vyrazit sama, s kamarádkou nebo s partnerem.

  • Koupat se na Adama a Evu


    541288:gallery:true:trueNemusíte se hned stát naturistou a vyhledávat nudistické pláže, ale skočit do vody jen tak naostro je prostě paráda. Nikde vás nic neškrtí, nestudí a voda tak krásně hladí pokožku. Nejlepší je koupání na Adama spojit s párty nebo romantickou schůzkou. Ostatně tma lecos skryje a i nesmělí se osmělí.

  • Nedělat vůbec nic


    Konečně odpočinek, jaký si zasloužíte!
    Autor: Shutterstock
    Všichni horečně plánují, kam vyrazí na exotickou dovolenou, na kola, na vodu nebo s dětmi k babičce a vy toužíte jen po klidu. Dopřejte si ho. Klidně se pár dní válejte doma v posteli s knížkou nebo u dobrého filmu. To, že všichni chtějí v létě za každou cenu ven a za dobrodružstvím neznamená, že vy musíte taky. Nic neplánujte a nechte se unášet létem a náladou.

     

Klíčová slova:  láska, léto, 10 nej, dobrodružství, poradna
Diskuse ke článku
.