Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ženy, nesnášíme svůj vzhled, ale pro muže jsme krásné!

Podle průzkumu jsou k sobě ženy příliš kritické. Muži je vidí mnohem krásnější.
4. listopadu 2013 | 06:00

Pokud vám partner ráno řekl, že vám to sluší a jste nádherná, nezbláznil se. On vás tak prostě vidí. I když vy si o tom myslíte své.

I když vy jasně vidíte, že se vám dělají vrásky, máte celulitidu na stehnech, deset kilo navíc a vůbec chyb jako máku, muži to tak nevnímají. Velký mezinárodní průzkum kosmetické značky Dove, který proběhl i u nás, zkoumal, jak nás vidí muži.

A výsledek? Jsme pro ně krásné! Jako vysloveně nádhernou nás vnímá dokonce 23% partnerů.

Vadí nám břicho

Na rozdíl od mužů, my jsme samy k sobě extrémně kritické. Za krásnou by se označilo pouhé jedno procento žen! Holt sebevědomí není naše nejsilnější stránkou.

...
Autor: Shutterstock

Vyjmenovat, co se nám na sobě líbí, je pekelná dřina, a než přijdeme na tři věci, pěkně se u toho zapotíme. O to rychleji jsme schopné vychrlit, co naopak nesnášíme. Podle průzkumu nejvíc břicho (55%), pak zadek (24%), a každá pátá nohy a boky.

Gen nespokojenosti

Za problémy se sebevědomím může výchova, špatné nastavení z dětství, ale i modly v podobě modelek a celebrit a gen nespokojenosti. Znáte to. Máte husté a kudrnaté vlasy, ale z fleku byste je vyměnila za rovné a poddajné. Ta, která má vlasy jako hřebíky chodí na trvalou, blondýny se barví na červeno, hnědovlásky na zrz.

...
Autor: Shutterstock

Abyste se naučila mít se ráda, vyzkoušejte trik koučky Lenky Černé. Stoupněte si před zrcadlo (ideálně nahá), prohlédněte si sama sebe, podívejte se do očí, usmějte se a řekněte si: Jsem krásná taková, jaká jsem.

Jak vám je? Rozčílilo vás to, rozbrečela jste se, nebo vám konečně došlo, že fakt vypadáte dobře? Napište nám o svých pocitech. A konečně vašim mužům začněte věřit.

Vzkaz redaktorky: "Přiznám se, že když jsem fígl se zrcadlem udělala poprvé, hodinu jsem probrečela. Teď už to zvládám líp."

A co vlastně ženám na sobě líbí?

Oči (52%)
Vlasy (35%)
Úsměv (35%)

Autor: MAJ