Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Proč nosí čeští muži ošklivé spodní prádlo? Kupují jim ho matky!

Čeští muži prý nosí nudné spodní prádlo. Myslíte si to také?
4. listopadu 2013 | 14:00

Češi se drží svých zaběhnutých stereotypů a nejčastěji volí jednobarevné klasické spodky. Často jim je totiž nakupují partnerky nebo matky, které se bojí experimentovat. Ubývá ale mužů, kteří nosí slipy, a roste počet těch, kteří si oblíbili boxerky. Ty si ostatně nemohou vynachválit ani hvězdy jako Brad Pitt.

Zatímco o ženském spodním prádle se v módě mluví běžně, na pány se často zapomíná. Jedinou výraznou výjimku ve světě celebrit tvoří David Beckham, který vytvořil vlastní kolekci a nechal se v ní dokonce nafotit v sexy pózách.

Brzy poté si jeho boxerky oblíbil i hollywoodský herec Brad Pitt a veřejně následovaly další mužské celebrity včetně českých. Fotbalista Milan Baroš, hudebník Ondřej Brzobohatý nebo třeba herec a zpěvák Jiří Macháček – ti všichni se stali tvářemi tuzemské značky vyrábějící boxerky.

Co Češi skrývají pod kalhotami?

Pro Čechy je u spodků nejdůležitější pohodlí a také dobré zásoby. „Chlapi zkrátka nesnáší nákupy spodního prádla. Buď na to nemají čas, nebo se jim nechce chodit dlouhé túry po obchodech s prodavačkou za zády,“ vysvětluje spoluzakladatel projektu Chlapskazásilka.cz Tomáš Brychta. „Sám jsem s tím měl vždycky problém,“ podotýká, proč se rozhodl vytvořit portál, kde si muži mohou objednat spodní prádlo s doručením až na práh dveří.

Robert Pattinson se přiznal k tomu, že nosí slipy!
Autor: profimedia.cz

Přestože se podle Brychty muži různých barev nebojí, stále jim často nakupují spodky ženy, ať už přítelkyně, manželky nebo maminky. A protože si nejsou při výběru barev jisté, sáhnou raději po osvědčené klasice v podobě černých nebo bílých boxerek či klasicky střižených trenýrek.

Slipy jsou mimo

Nejméně oblíbené jsou momentálně slipy, které podle průzkumu Chlapské zásilky považuje za „passé“ 87 % žen a 79 % mužů z celkově patnácti set oslovených. Najdou se ale i jejich veřejní zastánci. Bílé slipy přiznala například hvězda filmové ságy Stmívání Robert Pattinson nebo český herec Martin Kraus.

Anketa
Jaké spodní prádlo mužům nejvíce sluší?
Trenky
17 %
Slipy
12 %
Boxerky
71 %
Hlasovalo: 747 čtenářů
Děkujeme za Váš hlas!