Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Chcete lapit zajíčka? Tohle jsou klady a zápory vztahu s mladším mužem

4. října 2013 | 10:22

Příkladem toho, že starší ženy jsou pro mladší muže opravdovým lákadlem, je například herečka Demi Moore, z tuzemských celebrit pak herečky Tatiana Vilhelmová nebo Světlana Nálepková. Jenže jaká jsou pro a proti vztahu s mladšími muži?

Není zajíček, jako zajíček. Obecně se v partnerství považuje za ideální, pokud je starší muž a to zhruba o čtyři roky.  Stejně tak, může skvěle fungovat partnerství, kdy je tou starší žena, ale opět v rozmezí maximálně 4-5 let. V takovém věkovém rozpětí nebývají tolik citelné rozdíly povah, výchovy nebo priorit a životních postojí. Problém ovšem může nastat, pokud si najdete partnera, který je mladší o celou generaci či více.

mladý muž
Autor: Shutterstock.com
Jděte do vztahu se zajíčkem protože…..

Mladší muži jsou sexy: Která žena by se nechtěla ráno probudit vedle chlápka s pevným zadkem, vypracovanými břišáky a dohladka vyholeným podpažím, který navíc krásně voní.

Zajíček jako elixír mládí: Starší ženy po boku mladších mužů dostávají novou chuť do života a začínají se o sebe více starat. Se svými koloušky často podnikají nové věci, věnují se sportu nebo jiným aktivitám a nehrozí, že by seděly celé dny u televizních seriálů. Prýštící energie je na nich vidět na první pohled. Mladší partner je doslova zázračným elixírem mládí a krásy.

sex
Autor: Shutterstock.com
Dokonalý sex: Pokud si nenabalíte nějaké nezkušené ucho, které je ještě v pětadvaceti letech panicem, můžete se s mladším partnerem těšit na příval nových sexuálních zkušeností, orgastického cvičení a milování jako nikdy. Mladší muži se nebojí experimentovat, nikdy nemají dost a protože zralé ženy většinou vědí, co chtějí a co jim dělá dobře, může vzniknout doslova dokonalá kombinace.

Čistý list s kolouškem: Pokud se seznámíte se starším mužem, má většinou za sebou nevydařené manželství, nějaké to dítko, popřípadě hypotéku a všechny tyto faktory zatěžují společný život jako velký balvan. Naopak takový koloušek je skoro jako nepopsaný list papíru, má maximálně bývalou lásku ze střední ale závazky se mu většinou ještě vyhnuly.

kamarádi
Autor: Shutterstock.com
Vztah s kolouškem nemusí být žádný med, protože…….

Rozdíly v životních prioritách: Problém ve vztahu s mladším mužem může nastat v názorech. On se chce jít večer bavit, popíjet s kamarády nebo si vzít narychlo dovolenou a vyrazit na festival. Jenže vy už máte dovču naplánovanou, musí vám něco zbýt na Vánoce, abyste byla s dětmi, nemůžete jít pařit, protože ráno jdete v šest do práce, zatímco on může do deseti vyspávat a problém je tu. Mladší muži se zkrátka chtějí bavit a jejich starší protějšky je často jako balvan uvazují doma.

Stres kvůli vzhledu: Ať děláte, co děláte, nebudete ve čtyřiceti vypadat jako dvacetiletá vysokoškolačka a nepomůže vám ani minisukně nebo luxusní kosmetika. Ženy, které jsou ve vztahu s mladším mužem tak často po čase začnou propadat panice ohledně vzhledu a všemožně se snaží vypadat mladě, dokonce tak moc, že to někdy může působit komicky.

matka a syn
Autor: Shutterstock.com
Komplex matky: Dejte si pozor při výběru svého zajíčka, příliš mladý milenec může časem nabýt dojmu, že se o něj máte starat tak, jak to dělala maminka. Jídlo mu přistrčit až pod nos a pomalu mu balit i tašku do práce. Vy ale přeci nechcete dalšího syna, vy chcete partnera.

Biologické hodiny jsou neúprosné: Vám je přes čtyřicet, děti už jsou odrostlé a vy jste ráda, že je máte z domu. Jenže váš mladší partner právě teď zatoužil po založení rodiny a chtěl by s vámi zplodit potomka. Problém může nastat, když už vy žádné takové závazky nechcete nebo naopak nemůžete jeho očekávání splnit.

...
Autor: Shutterstock
A jak to vidí čtenářky.....

Klára (47): Říká se, že mladí kluci spí se staršími ženami kvůli sexu, aby se něco přiučili. Podle mé zkušenosti je to blbost. Mně bylo čtyřicet, jemu pětadvacet a v téhle oblasti jsem se mohla učit já od něj. Po třech letech soužití jsme se rozešli. Začal na mě tlačit, ať si uděláme miminko a vezmeme se. Tuhle životní etapu už mám za sebou, děkuji pěkně. Taky mi bylo jasné, že po padesátce budu rychle stárnout a on bude pořád fešák, takže by se ze mě stala žárlivá semetrika. Bylo to báječné období a každé ženě můžu lásku s mladším mužem jen doporučit. Báječné je ale i to, že to včas skončilo.

Irena (40): Po rozvodu jsem byla nějakou chvilku sama, až jsem se asi po roce a půl seznámila s mužem, který byl o deset let mladší než já. Byl krásný, milý a trochu bohémský. Byl zkrátka naprostým opakem mého ex manžela. Období kdy jsme spolu byli bylo střídavě krásné a střídavě velmi stresující. Několikrát mě vzal do společnosti svých přátel, ale nechápala jsem jejich vtipy a rozhodně jsem nechtěla celý večer trávit u piva, když na mě doma čekala malá dcera a navíc když jsem za pár jeho kamarádů musela to pivo zaplatit. Naše životy byli zcela rozdílné a to nejen v zábavě, ale po čase i v sexu. Po necelém roce jsme si řekli sbohem a já už bych nikdy do vztahu s mladším mužem nešla.

Lenka (35): Mám o sedm let mladšího partnera, jsme spolu už tři roky a nemyslím si, že by mezi námi byl nějaký propastný rozdíl. Je pravda, že když jsme spolu začali chodit, kamarádky mi často kladly na srdce, že pětadvacetiletý kluk nevydrží s dvaatřicetiletou ženou dlouho, že nebude chtít rodinu a já budu nešťastná. Jenže můj muž po rodině touží od osmnácti a na život má stejný názor jako já. Myslím, že je asi jedno kolik komu je, pokud si spolu rozumějí.