Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Připravte svého partnera na miminko, bude potřebovat vaši pomoc

Těhotenství není jiný stav jen pro vás, ale také pro vašeho partnera.
10. srpna 2013 | 06:00

I když se s partnerem na miminko velice těšíte, může být jeho příchod pro vašeho partnera problémem. Proto pro vás máme pár tipů, jak svého milého na příchod potomka připravit.

Nedávné lékařské studie ukázaly, že někteří muži po narození svého potomka často trpí posttraumatickou stresovou poruchou.

Informujte o všem svého partnera

Mít dítě, je velká životní změna nejen pro vás, ale také pro vašeho partnera. Přestože není s těhotenstvím přímo fyzicky spojen, i on má velké obavy a spoustu otázek, na které potřebuje znát odpověď. Proto svému partnerovi poskytujte informace o vašem stavu, vývoji miminka a také o svých pocitech. Společně absolvujte předporodní kurzy, choďte spolu na gynekologické prohlídky a také jej nechte pravidelně se dotýkat svého bříška. Bude tak mít lepší představu o tom, co vás a miminko při porodu čeká a také se mnohem více „zapojí„ do těhotenství.

těhotenství
Autor: Shutterstock.com
Komunikujte spolu

Není nic horšího, než když spolu partneři nemluví. Zapomeňte na nějaký stud a předsudky a svěřte svému muži s pocity, které máte, ať už jsou jakékoli a to stejné nechte udělat jeho. Muži mají často v období těhotenství své partnerky pocit odstrčenosti, cítí se být na druhé koleji a těžce to nesou, proto mu dopřejte dávku obdivu, podpory a také společně stráveného času.

těhotenství
Autor: Shutterstock.com
Nezapomeňte na intimitu

Devět měsíců je přeci jen dlouhá doba, během které byste si neměli odpírat intimní chvilky ani sex. Dejte partnerovi pocit, že se mezi vámi nic nemění, že je pro vás pořád hrdina a muž vašeho života.