Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sex v těhotenství? Proč ne. Klidně denně!

Nebojte se sexu v těhotenství!
16. listopadu 2012 | 07:00

Škodí sex v požehnaném stavu vašemu děťátku? Toto téma je pořád tak trochu záhadou.

 

Přemýšlíte, jestli si ho můžete užívat beze strachu podle chuti nebo se mu naopak spíše vyhnout? O tom, jestli jsou erotické hrátky bezpečné pro vaše nenarozené miminko, se moc nemluví.

Jestli máte na sex chuť, tak nemějte strach! Pokud máte bezproblémové těhotenství a je vám to příjemné, užívejte si ho bez obav klidně každý den. Samozřejmě se nemusíte hned pokoušet o odvážné akrobatické kousky

Nebojte se sexu v těhotenství.
Autor: Profimedia.cz
Není to divné?
Není! Souložit v těhotenství je naprosto normální. Není důvod, proč se sexem přestat a žít dobrovolně v celibátu. Tedy pokud vás netrápí zdravotní problémy a váš lékař vám doporučí sexuální aktivitu omezit. To může být např. v případě, že jste prodělala spontánní potrat, překvapí vás krvácení v počátečních stadiích těhotenství nebo vám naopak hrozí předčasný porod. Existuje mnoho neopodstatněných obav a mýtů kolem sexu během těhotenství.

Tady jsou tři nejčastější:

* Ublížím svému dítěti, musí mu to být nepříjemné.

* Způsobím si infekci, zánět nebo rovnou potrat.

* Nesmím mít orgasmus, protože škodí nenarozenému miminku. Křeče a stahy mu ztěžují pohyb a mohou také spustit kontrakce.

Žádný strach!
Ani jeden z výše zmíněných bodů se nezakládá na pravdě. Plod v děloze je chráněn lépe, než si myslíte. Plodová voda, která ho obklopuje, působí jako ochranný polštář. Mužský penis fyzicky nikdy nemůže překročit hranice děložního čípku a nehrozí dítě.

Některé ženy dokonce tvrdí, že právě v těhotenství měly největší libido a zažily ten nejúžasnější sex ve svém životě. Může to být způsobené zvýšeným průtokem krve do pánevní oblasti a vagíny. Takže neváhejte!



Autor: sim