Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Neúprosné statistiky: Polovina párů přijde po narození dítěte o sex, třetina se začne hádat

Narozením dítěte se všechno změní.
3. září 2012 | 09:32

Jako dokonalá antikoncepce může působit průzkum jednoho rodičovského serveru. Zobrazuje totiž syrové výsledky o kvalitě vztahů po narození dítěte. Vyplývá z něj, že šest z deseti párů výrazně omezí svůj sexuální život a třetina párů se začne mnohem více hádat.

Téměř čtyřicet procent čerstvých maminek a tatínků přiznalo, že jim partner po příchodu potomka připadá méně atraktivní, zatímco třiašedesát procent dvojic zažívá výrazné zhoršení kvality sexuálního života, osmadvacet procent dvojic souloží po narození dítěte jen jednou měsíčně.

Třetina partnerských dvojic se po narození dítěte hádá mnohem častěji, ve více než polovině případů jsou důvodem hádek peníze, pro čtyři z deseti párů je důvodem neshoda na rozdělení povinností v domácnosti. Šest procent párů se kvůli narození dítěte rozejde.

„Když proděláte přechod z milence v matku či otce, vše se změní. Způsob, jak vás vnímá společnost, vaše priority s ohledem na množství svobody, které se vám najednou dostává. Mnoho nových rodičů uvádí, že zatímco došlo k nárůstu množství lásky a naplnění v životě, část z nich se cítí ztracená a diví se, kam bylo pohřbeno jejich skutečné já,“ komentovala výsledky průzkumu serveru Yano.co.uk britská mediální psycholožka Jo Hemmings.

Ovlivnilo nějak narození dítěte váš partnerský život? Podělte se s námi o své zkušenosti na Facebooku Blesku pro ženy.

Autor: Famous, lena