Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

7 skvělých rad, jak si navodit chuť na sex! Nažhavte sebe i partnera

14. srpna 2012 | 15:52

Pamatujete si, kdy naposled jste se svým partnerem nevylezli celý den z postele? Ne? Tak to už bude pěkně dlouho. Je proto načase s tím něco udělat!

Život totiž není jen o tom platit účty, starat se o děti a udržovat byt či dům. Pokud totiž nemáte v hlavě nic jiného, zamyslete se nad sebou. Není žádný důvod, proč byste měli odložit myšlenku na vášnivý, dlouhý sex. A pokud na něj nemáte ani pomyšlení, pak je na čase nastartovat svůj sexuální apetit!

1. Udělejte si řád

Možná to zní zvláštně, ale pokud si sestavíte seznam úkolů, zůstane vám daleko více prostoru pro sex. Výzkumy totiž dokazují, že ženám, na rozdíl od mužů, se u žen musí deaktivovat stresové faktory, aby mohly myslet na sex. Takže zatímco váš partner by mohl mít sex i kdyby vám hořel barák, vy musíte mít vše pod kontrolou.

sex
Autor: Profimedia.cz

2. Cvičte

Zkuste jógu, nebo spinning. Když se totiž budete cítit dobře, po náročné hodině cvičení, budete mít o to větší chuť jít domů a spálit ještě pár kalorií na víc milováním. Nejen díky vyvinuté aktivitě, ale především kvůli endorfinům, budete mít daleko větší chuť si doma trochu zařádit.

3. Pozorujte partnera

Zkuste sledovat vaši drahou polovičku, jak si hraje s dětmi. Některé výzkumy totiž říkají, že čím lepší má muž vztah s dětmi (ať už vašimi, nebo dětmi vašich kamarádek, či známých), tím víc je pro ženy sexuálně přitažlivější. Stimuluje totiž naše reprodukční touhy!

muž a dítě
Autor: Profimedia.cz

4. Flirtujte

Jděte se svým partnerem do baru a flirtujte s jinými muži. „Když vidím mého muže, jak se na baru třeba jen baví s nějakou kamarádkou, nebo úplně cizí ženou, působí to na mně jako afrodiziakum. Chci ho totiž ještě víc, než kdykoliv předtím,“ svěřila se mi kdysi moje kamarádka Veronika. Ujasněte si ale, že tento „nezávazný“ flirt nezajde příliš daleko.

5. Objímejte se

Mnohé studie ukázaly, že pokud se se svým milým budete objímat alespoň třicet sekund, nastartuje to ve vás hormon oxytocin. To je hormon, který usnadňuje důvěru v toho druhého a přivodí pocit sexuální touhy.

6. Nespěchejte

Domluvte se se svým partnerem, že prvních dvacet až třicet minut při předehře se vás může dotýkat maximálně od pasu nahoru. Zaměřte se na dotyky a líbání, od čehož máme často tendenci brzy opouštět, a okamžitě se vrháme na samotný styku.

sex
Autor: Profimedia.cz

7. Masturbujte

Někteří lidé si vyčítají, když se ve vztahu sami uspokojují. Mnozí z nich si myslí, že je to v podstatě forma nevěry. To ale není vůbec pravda! Je to zdravý pohlavní způsob, jak si navodit chuť na sex. Navíc při uspokojování nemusíme být sami. Dělejte si dobře před svým partnerem, možná vás to oba skvěle nažhaví!

Autor: ema, Klena