Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Když vás chlap opouští, život nekončí! Naopak!

Rozvod může pro vás být šance na nová dobrodružství
12. dubna 2012 | 19:15

Myslela jste si, že ten váš je životní loďka, co vás podrží nad vodou a on zatím byl olověná koule. Tak nějak s odstupem času vidí své manželství mnohé šťastně opuštěné exmanželky. Tak nastal čas konečně žít!

Moudří lidé říkají, že jakákoliv krize není konec světa, ale nová příležitost. Proto takový rozvod (nebo alespoň odloučení), by pro vás měl být impuls, v němž moudré ženy najdou novou příležitost svého života.

Čekat, že se znenadání všechno v dobré obrátí a jednoho dne se přihodí něco strašně nečekaného a pozitivního, to přenechte mladším a naivnějším. Vám musí stačit, že se vůbec stane NĚCO. Většinou to dlouho visí ve vzduchu a prvoplánovitě to možná ani nevypadá tak dobře a pozitivně. Ale jen na první pohled.

Nedržte se zuby nehty

Tak rády se držíme svých jistot – ať jsou jakékoliv kvality – jako kdyby šlo o život.

Ono vyskakovat z rozjetého vlaku, ve kterém to sice strašně smrdí, sedadla nejsou pohodlná a nedá se v něm dýchat – na to jsme měli kuráž, když jsme byly mladé, nezávislé, bezdětné a přesvědčené, že všechno máme před sebou a že to určitě dobře dopadne.

A přestože už stojíme na tom posledním schůdku, stále se bojíme pustit a seskočit. Můžeme se totiž snadno polámat a nejen sebe, ale i své potomstvo, které na ten schod bereme s sebou. Katastrofické scénáře – to je naše parketa.

Když nás však někdo postrčí, chvíli možná bezhlavě padáme, ale v jednom okamžiku se pád změní na let – zpočátku nekoordinovaný, ale nakonec to doladíme.

Opustil ji a ona zbohatla

Toto také vypadalo na katastrofický scénář: Matku dvou malých dětí opustil muž. Paní Alena zůstala sama nejen na ně, ale i na velkou hypotéku. K obědu dětem mohla koupit tak jen dva rohlíky a pribiňáčka.

Všichni mysleli, že to nemůže dlouho vydržet, musí zaručeně propadnou beznaději a skončí v azylovém domě. Ona to však zvládla. Ženy totiž v zoufalství dokáží vybičovat všechny síly, jako by jim šlo o holý život.

A tak i tahle žena zariskovala a vsadila vše na jednu kartu a vrhla se na podnikání. „To, co původně vypadalo jako milý koníček v mém pohodlném bezpečném životě, jsem proměnila na perspektivní byznys,“ prozradila Alena. Není důležité, co vyrábí, zaplnila tím prý ale díru na trhu. Dnes je proto úspěšná podnikatelka a těžce za vodou.

Dokázala by se však k tomu odhodlat, kdyby jí nedonutily okolnosti, tedy jeden zbabělý chlap, který ji nechal napospas svému osudu?

Pamatujte, důležitá jsem JÁ

Dnešní pohnutá doba nám v posledních letech přihrává více rozvedených kamarádek, než by nám bylo milé.

Byly časy, kdy jsme upřímně litovaly každou z nich. Dnes nelitujeme žádnou ani omylem. Z celého srdce klidně prohlašujeme, že si to v tom nejlepším slova smyslu zasloužily. Žít zase život po svém!

"Jen jsem žila jeho život," zní v různých obměnách, když přijde řeč na jejich život před rozvodem.

Puste ho klidně k vodě

Neradíme vám ovšem znenadání sbalit kufry a za každou cenu se osamostatnit! Kdepak. Být na všechno sama je pořádný náklad. V takové situaci každé ráno vstát a naplno fungovat, není žádná legrace.

Chceme jen, abyste se z případného rozchodu rychle oklepala a hledala na něm jen to dobré. A ono, prodlužováním vztahu, ve kterém už dlouho nejste oba šťastni a spokojeni, se jen obíráte o další překvapení, co čekají kolem vás.

Když si chlap myslí, že za plotem je tráva zelenější, nechte ho, ať se přesvědčí. Přestože o něj stále stojíte. Mezi námi, asi nic není odpudivější, než zoufalé volání: "Neopouštěj mě, co budu já ubohá bez tebe dělat…?!“

Místo toho prohoďte: "Když myslíš, tak si jdi“ – to by ho mohlo i přibrzdit. Možná mu musí natvrdo dojít, o co by mohl přijít, aby to uměl docenit. Nebude trvat dlouho a zase vám zaklepe na dveře. Otázka je, jestli vy ještě budete chtít.

Bonusy rozchodu:

1. Odpadá povinnost vše si nechat schválit a operativně se v každé hodině přizpůsobovat.

2. Máte víc času jen pro sebe. Dokud totiž mají muži své děti papírově pod vlastní střechou, nenapadne je věnovat jim víc času, než je třeba.
Po rozvodu si je však začnou brát na víkendové výlety, jedou s nimi na hory i dlouhé prázdninové dovolené. "Po třinácti letech jsem znovu poznala, co je to mít volný víkend. Nevařit, neuklízet, nestarat se o nikoho, jen o sebe," říká čerstvě rozvedená Dana.

3. Konečně se můžete realizovat. Stačí se znovu pustit do koníčků, na které jste pro samou starost o rodinu už zapomněla. Nebo dokonce do vlastního podnikání. Jak už se pochlubila podnikatelka Alena, když vám to vyjde, můžete i zbohatnout.

Autor: lesk.sk, bak