Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Single ženy, nezoufejte! Jeden ze čtyř mužů je pan Dokonalý!

Najít toho pravého není lehké, ale jenou se to podaří.
12. září 2011 | 06:00

O vztazích toho bylo napsáno již mnoho. Proč? Protože nikdo nechce být sám a je stále více lidí, kteří nemohou najít tu správnou drahou polovičku. Kde ženy dělají nejčastěji chyby? Zřejmě v předsudcích.

Podle nové britské studie prý jeden ze čtyř mužů věří na lásku na první pohled. Ženy o tom ale nemají tušení, nebo o tom nechtějí vědět. Pro ně je mnohem snazší myslet si o mužích jen to nejhorší. Jak se mnoho dotazovaných žen vyjádřilo, muži jsou pro ně odpad, chtějí jen "to jedno" a pak ženu opustí. Nutno podotknout, že zklamání z první lásky hraje pak velikou roli při pohledu na další partnery.

Nejedná se ale o normální nedůvěru, ze které se žena jen tak oklepe. Dr. J. R. Burns dokonce syndrom pojmenoval - syndrom Tigera Woodse. Jde tedy o poměrně novou záležitost, protože pojmenování vzniklo po odhalení aférek známého golfisty. Ženy se pak přiklání k tomu, že mužům se nedá věřit. A rozdíly nedělají. To se pak nikdo nemůže divit, že princ na bílém koni prosviští kolem bez povšimnutí.

Stalking ve jménu lásky

Kvůli moderním technologiím se navíc vyskytuje ještě jeden civilizační problém - vyhledávání expartnerů. Dříve se cesty dvojice rozešly a zůstaly jen milé vzpomínky (paměť je milosrdná a ty chmurné zažene), ale nyní není problém přes sociální sítě sledovat, s kým dotyčný randí nebo dokonce vztah znovu navázat. Ruku na srdce, znovu to vyjde jen málokomu.

Čím dál častěji se osamělí single jedinci obracejí na psychology, kteří jim pomůžou najít ztracenou důvěru k opačnému pohlaví. Přitom člověk často nemusí vyhodit tisíce za rady odborníka, stačí jen neodsuzovat předem. Když se žena spálí třikrát, "zaručeně" by se měl napočtvrté dostavit ten pravý pan Božský!

Autor: evak, INT, ljšk