Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Mladé chtějí úspěšného samce, starší hledají něhu

Mladé ženy přitahuje úspěch a honosné oslňování
23. července 2011 | 22:22

Nároky žen na výběr partnera se věkem radikálně mění. Zajímá nás vzhled, peníze, či porozumění?

Mladší ženy kromě vzhledu zajímá nejvíc mužovo konto a také jaké má ambice. Chtěly by úspěšné a zajištěné partnery, kteří je budou ohromovat honosnými gesty, jako jsou dárky a večeře v nóbl restauracích. Touží po partnerovi s vysokým postavení a vlivem.

Časem však začnou víc přihlížet k tradičnějším hodnotám, jako je laskavost, humor a spolehlivost. V pozdějším věku totiž ženy u muže hledají hlavně oporu a povzbuzení v krizových situacích.

Vyplynulo to z průzkumu, který byl proveden na 9000 ženách ve věku od 16 do 75 let ve Velké Británii. Závěry ukazují, jak se postupně u žen mění žebříček hodnot.

Prachy, nebo osobnost?

Zajímavé je proto porovnání, jak každá generace žen od mužů potřebuje něco jiného. Mladší ženy chtějí všechno dohromady – vzhled, peníze, ambice a poctivost. Starší ženy už z určitých nároků slevují a oceňují víc partnerovu osobnost.

804335:gallery:true:true

Sex vyhrává v každém věku

Ovšem všechny generace žen se shodly na jednom důležitém znaku, který u muže hledají, a tím je sexuální náruživost. Tu dokonce preferovaly o něco víc sedmdesátnice, než čtyřicetileté ženy.

Důvodem bude nejspíš to, že ve středním věku se žena zaměřuje na rodinu a výchovu dětí. Vyplývá z toho ale i fakt, že po tom, co děti vylétnou z hnízda, ženy se opět zabývají svou sexualitou a znovu u svých partnerů hledají to, co je kdysi svedlo dohromady.

Autor: INT, bak