Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zajímám ho já, nebo moje prsa?

6. srpna 2011 | 06:00

Některé ženy si prsa nechávají uměle zvětšit, jiné mají paranoiu, jestli nejsou zajímavé právě jen díky nim. Obdivují muži jen naše sexy tvary, nebo je zajímá i duše?

„Když se rozpadlo mé manželství, bývalý mi bez ostychu sdělil, že nenáviděl, mé beztvaré oblečení. Vadilo mu, že skrývám svá velká prsa,“ svěřila se Jitka (32), žena s velmi výrazným poprsím. „Nyní mám devět měsíců nového přítele, který je velmi pozorný a milý. Občas se mi ale zdá, že je až moc zaujatý mým výstřihem. Možná víc, než mnou. Při milování je mými prsy doslova posedlý, a když jsem se zmínila, že bych si je nechala zmenšit, velmi rezolutně protestoval,“ říká.

Jsou ženy, které se za své přednosti stydí
Autor: profimedia.cz

Jitka je se svým velkým poprsím vesměs spokojená, ale vadí jí, že jí muži možná hodnotí jen podle něj. A co si budeme povídat, spousta žen má právě proto s ozdobou svého hrudníku velký problém. Jedna si stěžuje, že jí přítel předhazuje jaké má „dudy“ a že je prý moc ukazuje na odiv, druhá zase zoufá, že je ten její nazývá (i když něžně) lentilkami. A lékaři plastické chirurgie jen jásají.

Prsa na tapetě místo penisu

Ženská prsa jsou jednoznačně častým tématem mužských diskuzí. Pokud je jejich partnerka vyvinutá, mají se před ostatními chlapy čím chlubit. Jejich ego v tu chvíli roste a čechrají si pyšně peří jako pávi, ovšem jen dokud v debatě nepřijde řeč na jejich „mužství“.

Pro muže jsou prostě prsa tím nejúžasnějším vynálezem všech dob. To ovšem neznamená, že je to na ženách to jediné, co mužské pokolení zajímá.

Na druhou stranu si přiznejme, že se také rády podíváme na mužné vysvalené tělo vysokého opáleného fešáka, a v tu chvíli nepřemýšlíme nad jeho intelektem. Není to úplně stejný předsudek, jakým muži posuzují naše křivky?

Buďte pyšná na to, co máte

Proto uvažovat jen kvůli mužským pohledům o zmenšení svých předností (zatímco jiné ženy za zvětšení platí horentní sumy) je totální nesmysl. Pokud nemáte zdravotní problémy, buďte na svá prsa pyšná a buďte ráda, že vás třeba i proto muži obdivují.

Znamená to, že se jim líbíte a vaše prsa k vám a vaší ženskosti prostě patří. Nebojte se, že muži nebudou chtít objevovat i vaše další osobní kvality.

Co na to muži?

336062:gallery:true:truePetr Vágner

(Herec a moderátor)

„Je hezké, když se má žena ve výstřihu čím pochlubit, ale na druhou stranu s prsama si nepopovídáte. Nikdy bych tedy nebyl s ženou jen pro její hezká prsa, potřebuju si s ní mít hlavně co říct.“

Jaroslav Urban

(Fotograf celebrit)

„Osobně obdivuju celkový tvar ženské postavy a spíš mě zajímá její hezky tvarované pozadí, než prsa. Ta si dnes každá žena může nechat upravit ke své spokojenosti. A pokud jí to dodá sebevědomí, je to skvělé. Ženy by si hlavně měly uvědomovat své přednosti a nestydět se za ně. Jako muž ale víc ocením, když je ukazují jen doma svému partnerovi, ne všem okolo na potkání.“

Jak to cítí známé ženy:

362620:gallery:true:trueZuza Belohorcová

(Moderátorka a Playmate)

„Partnera, který by se mnou byl jen kvůli fyzickým přednostem, jsem určitě neměla. Ale samozřejmě v době, kdy jsem nafotila Playboy a byla jsem často v televizi, tak mě chlapi balili hlavně kvůli tomu, jak vypadám. To jsem ale nebrala vážně.“

Modelka je i díky pravidelnému cvičení nejen přitažlivá, ale i hbitá jako šelma.
Autor: Foto pro Blesk - Jan Tůma

Andrea Kloboučková – Vránová

(Vicemiss ČR 2001 )

„Často vnímám, že se mi muži dívají spíš do výstřihu než do očí, ale doufám, že se mnou žádný z mých partnerů jen kvůli mému poprsí nebyl. Můj manžel (hokejista Jan Klobouček – pozn. red.) mi sice přiznal, že si mě vlastně kdysi vyhlédl už na finále Miss, protože se mu líbilo moje ploché břicho a samozřejmě i větší prsa. Prvotní je prostě to fyzično. Ale kdyby ho na mě zaujalo jenom to, tak by si mě určitě nevzal za ženu.“

Při koupání prý zima nebyla.
Autor: Filip Matušinský
Eva Decastelo

(Moderátorka)

„Pocit, že by se mnou byl někdo jen kvůli prsům, jsem nikdy neměla, protože v té době, kdy jsem ho mít mohla, mi to nedocházelo. Teď, když už bych to vnímala, tak jsem šťastně zadaná a jsem si jistá, že můj muž se mnou není jen kvůli tomu, jak vypadám. Vím to, protože mi říkal, jak jsem krásná, i když jsem měla po porodu dvacet kilo nadváhu.“

Autor: INT, bak