Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Brit vyhrál miliardy, nevěrná exmanželka chce podíl

Angličan Nigel Page oslavil miliardovou výhru v loterii sňatkem s novou ženou Justine Laycock
24. listopadu 2010 | 09:55

Angličan Nigel Page (44) byl v sedmém nebi, když vyhrál v loterii pohádkovou sumu 1,6 miliardy korun. Pak přišla ledová sprcha. Exmanželka Wendy (43), která mu před deseti lety utekla s jiným, po něm žádala 230 milionů z výhry a hrozila soudem. Nakonec se spokojila se čtvrtinou v mimosoudním vyrovnání.

Na únor 2010 bývalý údržbář Nigel Page z hrabství Gloucestershire asi nikdy nezapomene. Šťastný tip mu přinesl třetí nejvyšší výhru v historii britské loterie. Životní událost oslavil sňatkem s přítelkyní Justine Laycock (42). Nastěhovali se do luxusního ekologického domu se šesti ložnicemi, vnitřním bazénem a kinem pro 25 osob ve vesnici nedaleko města Barnsley, kde mají za sousedy modelky Liz Hurley (45) či Kate Moss (36).

Svůj starý dům věnoval výherce uklízečce, o část peněz se podělil s charitou a přáteli. Nezapomněl ani na nevěrnou exmanželku, která ho před deseti lety opustila i s tehdy tříletou dcerou. Nabízených 29 milionů korun však Wendy Page bylo málo. Ředitelka lidských zdrojů v investiční firmě se poradila s právníky a chtěla téměř desetkrát víc. Po sedmiměsíčním dohadování Wendy usoudila, že jí bude »stačit« 58 milionů. Vítězství hned zapila šampaňským s neznámým mužem.

Nigelův otec Brian k tomu řekl: „Syn je nešťastný kvůli tomu, co se stalo. Naší prioritou je teď vnučka.“ Ovšem Wendy Page je nenasytná. Nyní prý požaduje od exmanžela zvýšení alimentů na dceru z 4,3 tisíce korun na 58 tisíc korun měsíčně.

Angličan Nigel Page oslavil miliardovou výhru v loterii sňatkem s novou ženou Justine Laycock
Autor: profimedia.cz

Autor: INT, fik, NBrk