Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Klíč k dlouhému manželství: Čtyři polibky za den

Než si si začnete hledat nového partnera, zkuste několik triků pro oživení sexu.
2. března 2009 | 11:08

Udržet si v dnešní společnosti dlouholeté manželství je doslova kumštem. Ale podle jedné britské studie stačí docela maličko – čtyři polibky denně.

Pro někoho ovšem může být věnování svému protějšku čtyř upřímných a láskyplných polibků hotovým peklem. Zvláště ve chvíli, kdy už se partneři odcizí. Pusinkování a objímání jsou stále nejlepším indikátorem kvality vztahů.

Kdo se dokáže s partnerem i po letech denně políbit a obejmout, má šanci, že jeho vztah vydrží. Takové čtyři upřímné pusy jsou důkazem, že je citový vztah ještě stále velmi živý. A většinou ho provází také kvalitní milostné soužití, tedy soulož alespoň třikrát týdně. Podle expertů z Confetti.co.uk organizující veškerý servis pro svatebčany a manžele je ideálním pro dlouhodobé manželství také věkový rozdíl v maximu dvou let.

Mezi další atributy dlouhodobého manželství patří dva společné koníčky, tři objetí denně, alespoň jednou denně „miluji Tě“ a dvakrát měsíčně společná romantická večeře. Pokud se vyskytuje ve vztahu vše výše zmíněno, pak má dvojice šanci dožít se padesátiletého výročí svého soužití. A do manželství by taková ideální dvojka měla hnát tři a půl roku po prvním rande.

„Výzkum dokazuje, že dokonalé manželství tvoří celá řada komponent včetně ideálního věkového rozdílu, délky randění a správného načasování svatby. Také se zdá, že se dnes lidé berou později, což patrně souvisí s tím, že ženy kladou důraz také na svou kariéru, takže vztahy a manželství jsou až na druhé koleji. Stále také platí, že ideální věkový rozdíl je tehdy, když je muž starší než žena, protože funguje, když je manžel emocionálně a finančně stabilní. A když svatební nadšení opadne, studie dokazují, že je velmi důležité stále udržovat vztah živý pravidelným líbáním, mazlením a romantickými večeřemi,“ tvrdí Carol Richardsonová, jedna z autorek studie.

Autor: Famous