Dieta

a
b
c
č
d
e
f
g
h
ch
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
ř
s
š
t
u
ú
v
w
x
y
z
ž

Herbalife

Herbalife
14. prosince  2014 
 18:59

Základem této diety jsou potravinové doplňky, jimiž ve větší či menší míře nahrazujete běžné menu. Přesněji řečeno, jde především o koktejl, který tělu dodává vhodnou energii ve formě bílkovin. Propagátoři diety navíc tvrdí, že ti, kdo se pro tuto dietu rozhodnou, s doplňky přijmou i odpovídající potřebné množství minerálů, vitaminů a stopových prvků. 

Co od ní čekat: pozvolné hubnutí během užívání předepsaných koktejlů, obtížné udržení váhy potom, co s dietou skončíte; pro někoho může být nepříjemný fakt, že dietu prodávají vesměs podomní obchodníci – i když někdy už si vystačí s internetem – kteří se vám budou snažit nabízet další a další produkty.

Výhody a nevýhody: ta hlavní nevýhoda je jasná, herbalife dieta vás nenaučí stravovat se zdravěji, a když se vrátíte ke svému jídelníčku, hrozí rychlý návrat váhy na původní hodnoty. Během diety se naopak můžete spolehnout na to, že přijímáte přesně doporučený denní energetický příjem. Nevýhodou je i poměrně vysoká cena. 

Středobodem je nízkoenergetický proteinový nápoj, který by měl mít optimální složení co do energetického příjmu a výživových hodnot. To je navíc možné doplnit užíváním dalších potravinových doplňků, které nemají sloužit k hubnutí jako takovému, ale mají například mírnit různé běžné zdravotní potíže. Nejde však v žádném případě o léky, ani jejich klinický účinek nebyl testován. 

Největší boom zažívala tato dieta v 90. letech minulého století, ale i dnes mnoho odkazů na internetu nabízejících rady při hubnutí nebo konzultaci s výživovým poradcem vede na stránky s produkty této firmy. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji