Dieta sestávající jen z červených potravin slibuje shodit tři kila za týden. Navíc jsou mnohé z nich bohaté na vitamin C a další oxidanty a zároveň obsahují spoustu potřebných živin nezbytných pro správný životní styl. Jedna výhoda je jasná: váš dietní jídelníček bude z velké části tvořit zelenina, případně ovoce.
Co od ní čekat: až tři kila týdně dolů díky omezení celkového energetického příjmu, přirozeně červené jsou totiž v podstatě jen ovoce a zelenina.
Výhody a nevýhody: je to spíše kuriozita mezi dietami, ale poměrně zábavná; když člověk přemýšlí nad barvou potravin, většinou si spíše uvědomí i jejich celkové složení. Na dlouhodobé držení je tato dieta málo výživná a příliš jednostranná, chybějí v ní například bílkoviny.
-
Rozhodně vynechte jídla, která jsou červená kvůli barvivům, týká se to mnohých sladkostí.
-
Doporučuje se ji držet nejdéle týden a slouží jako rozjezd pro váš metabolismus.
-
Pokud byste ji chtěli držet déle, je třeba se poradit s lékařem, jak doplňovat další živiny, které červené ovoce a zelenina neobsahují.
-
Jídlo si můžete případně dochutit nějakým nízkokalorickým dresinkem, arašídovým máslem, česnekem nebo cibulí.
Základním, a vlastně i jediným pravidlem této diety je držet se pouze červeného jídla. Jsou to například jahody, jablka, hroznové víno, třešně, rajčata, grepy, červené papriky, ředkvičky, červená řepa a mnoho dalšího.
Proč zrovna červené potraviny? Tak například jahody podporují správnou činnost srdce a imunitního systému, červená řepa zabraňuje kornatění tepen, podporuje funkci ledvin a žaludku, grep pomáhá spalovat tuky, rajčata jsou prevencí před rakovinou, meloun pomáhá bojovat proti srdečním onemocněním a červená paprika je mimo jiné bohatým zdrojem vitaminu C.