Pondělí 25. listopadu 2024
Svátek slaví Kateřina, zítra Artur
Polojasno 7°C

Levné recepty: Špízová rychlovka

Špízová rychlovka
24. června 2011 | 21:04

Chcete si udělat grilovačku, jen na ní nemáte čas? Rozpalte pánev a na špízové jehlice napíchněte pár základních surovin z lednice, kterým vévodí špekáček. Stačí málo a chhuťové buňky si užijí.

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

4 špekáčky
4 nakyslejší jablka
250 g tvrdého sýra
sůl
hladkou mouku na obalení
sádlo nebo olej

Postup:

1. Špekáčky napařte nebo krátce povařte.

2. Obalte je v mouce a opečte na sádle nebo na oleji. Nechte je vychladnout a potom je nakrájejte na silnější kolečka.

3. Jablka nakrájejte na větší kousky a sýr na kostky. Kolečka špekáčků, kousky jablek a kostky sýra střídavě napichujte na špejle nebo špízové jehly.

4. Špízy vložte na chvíli na (pod) rozpálený gril, aby se sýr neroztavil.

Podávejte s pečivem a jogurtovou nebo majonézovou omáčkou.


Autor: Veronika Pohanková, Kbak