Budete potřebovat (pro 4 osoby):
450 g zadního hovězího
400 červených fazolí
250 ml červeného vína
3 větší cibule
5 stroužků česneku
2 lžíce oleje
1 rajčatový protlak (70 g)
2 čerstvé červené papriky
1 lžičku kmínu
1 lžičku majoránky
1 lžičku nasekaných chilli papriček
1 kostku masoxu
1 lžičku sekané petrželové natě
sůl
Postup:
1. Fazole na noc zalijte vodou. Následující den vodu sceďte, fazole zalijte červeným vínem a vařte 10 až 15 minut.
2. Maso nakrájejte na kousky a orestujte na oleji. Přidejte dvě nakrájené cibule, prolisovaný česnek a osmažte. Několik koleček cibule ponechte stranou na zdobení.
3. K masu přidejte protlak, fazole ochuťte kmínem, majoránkou a chilli papričkami. Promíchejte a zalijte vodou v takovém množství, aby byly všechny suroviny ponořené.
4. Před koncem vaření přidejte kostku masoxu, rajčatový protlak a podle chuti osolte. Duste doměkka. Guláš podávejte ozdobený kolečky cibule a posypaný petrželovou natí. Skvěle chutná s bramborovými hranolkami.