Budete potřebovat (pro 4 osoby):
na těsto:
175 g polohrubé mouky
1 lžičku soli
50 až 60 ml vody
70 g másla
na náplň:
500 g dýně Hokkaido
1 červenou chilli papričku
2 lžíce olivového oleje
25 g másla
sůl
mletý pepř
2 lžičky cukru krupice
1 lžíci sekaných bylinek
Postup:
1. Z mouky, 50 až 60 ml vody, másla a ze soli vypracujte hladké těsto, na pomoučeném válu z něj vyválejte tenký plát a vložte na dno kulaté formy.
2. Dýni rozkrojte na dvě poloviny, odstraňte z dužniny jadérka a nakrájejte ji na měsíčky. Chilli papričku zbavte semen a nakrájejte ji. Troubu předehřejte na 180 °C.
3. V pánvi rozehřejte olej a dýni spolu s chilli papričkou krátce osmahněte. Přidejte máslo, osolte, opepřete a dochuťte cukrem. Směs nechte mírně vychladnout, rovnoměrně ji rozdělte na těsto a upečte do zlatohněda. Hotový koláč posypte čerstvými sekanými bylinkami a podávejte.