Budete potřebovat (pro 4 osoby):
300 g suchých fazolí
1 žemli
1 vejce
2 cibule
2 stroužky česneku
mléko
majoránku
petrželovou nať
na trojobal:
hladkou mouku
2 vejce na obalování
strouhanku
Postup:
Fazole namočte den předem, pak je uvařte doměkka, sceďte a dvě třetiny jich umelte. Žemli nakrájejte na kostičky, zalijte trochou mléka a nechte chvíli stát. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, na oleji ji osmažte dozlatova a spolu s vymačkanou žemlí přimíchejte k fazolové směsi. Přidejte rozšlehaná vejce, zbylou třetinu fazolí, prolisovaný česnek, podle chuti majoránku, pepř, sekanou petrželovou nať a sůl. Směs důkladně promíchejte, vytvarujte z ní malé karbanátky, které postupně obalujte v hladké mouce, v ušlehaných vejcích a ve strouhance. Obalené karbanátky usmažte v oleji dozlatova.