Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čokoláda, po které nepřiberete! Nula kalorií a pusa plná chuti

Ian Goldfarb vynalezl čokoládu bez kalorií.
6. června 2014 | 11:28

Milujete čokoládu, ale po každém mlsání si vyčítáte nabité kalorie a vlasy vám vstávají hrůzou z toho, kolik cukru jste právě spořádali? Pak se vám určitě bude líbit tenhle sladký vynález.

Jak tedy mlsat a netloustnout? Na odpověď přišel vynálezce Ian Goldfarb, který všem milovníkům čokolády přinesl novou naději. „Jedná se o technologii jedlého filmu, který se rozpustí v ústech a způsobí doslova výbuch chuti. Můžete si jej dát kdykoli a kdekoli,“ říká Goldfarb. Jeho rozpustné pásky s příchutí mléčné čokolády neobsahují žádný cukr ani žádné kalorie a tak si na nich pochutnají i dietářky.

Ian Goldfarb vynalezl čokoládu bez kalorií.
Autor: Facebook.com
Konec hříchů

Tenhle vynález by mohl být tím, co ukončí věčné porušování diet, které zná asi každá žena. Rozpustný film totiž skvěle obalamutí mozek, který si bude myslet, že dostal sladkou odměnu, chuťové buňky budou uspokojeny a přitom nepřiberete ani kalorii. Novodobý Willy Wonka s továrnou na čokoládu se inspiroval sám u sebe, podle svých slov totiž nebyl schopen odolat sladkostem a pak měl vždycky hrozné výčitky. „Neustále jsem měl na něco chuť, což vedlo k přejídání a také obezitě,“ říká vynálezce, který na svůj nápad přišel na základě rozpustných pásků osvěžujících dech.