Přírodní spalovače tuků jsou ideální pro váš jarní zeštíhlovací plán. Co tedy vlastně jíst, abyste se zbavila nenáviděných tukových polštářů? Pro příklad: skořici, zázvor, cibuli, podmáslí, chilli papričky, ryby, rostlinné klíčky nebo citrusy. Zařaďte je do svého jídelníčku co nejčastěji a nezapomeňte je kombinovat s pohybem a sportem
Funguje to na principu, že při trávení spotřebovává váš organismus hodně energie, tedy kalorií. Přijatou potravu musí tělo zpracovat, rozložit na jednodušší složky, které jsou pak vstřebávány a dále metabolizovány do finální podoby, kterou dokáže tělo využít. U celé řady potravin tak ve výsledku může tělo spotřebovat na trávení skoro stejné množství kalorií, kolik jí z potravy uvolní. Takže při správném jídelníčku můžete jíst tak, že nemáte hlad a přitom zároveň hubnete.
Vzácné látky obsažené v zeleném čaji zpomalují proces ukládání tuků v těle a v játrech, urychlují spalování kalorií a také umí snížit hladinu „špatného“ cholesterolu. Vypijte dva až tři šálky denně. Pročistíte cévy a uděláte radost svému srdci i střevům. Čaj můžete ochutit citronovou nebo limetovou šťávou.
Skořice
Oblíbené aromatické koření zabraňuje tomu, aby se zvyšovala hladina inzulínu v těle více, než je nutné pro jeho správné fungování. Pokud použijete skořici jako dochucovadlo při přípravě některých sladkých jídel, snížíte tím hladinu cukru v krvi.
Čerstvý zázvor je prostě poklad! Látky, které se v něm nacházejí, podporují látkovou výměnu, krevní oběh a trávení a tím pomáhají vylučovat škodliviny a tuky z těla. Naučte se pít pravidelně vlažný čaj, který si můžete osladit malou lžičkou medu.
Voda
Nenajdete lepší prostředek na hubnutí a pročištění organismu. Pramenitá voda uhasí žízeň, naplní žaludek, zmírní pocit hladu a zároveň zrychlí metabolismus. Pokud denně vypijete alespoň dva litry (nejlépe sklenici před každým jídlem), zjistíte, že jste snědla až o sto kalorií méně.