Čtvrtek 21. listopadu 2024
Svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Oblačno, sněžení 2°C

Hubněte s redakcí do plavek: Jídelníček na první májový týden

  • Máme pro vás další vyvážený jídelníček na celý týden!
    30. dubna 2014 | 15:55

    Venkovní teploty se nezadržitelně blíží létu a proto byste měli zvýšit pitný režim. Vyhýbejte se slazeným nápojům a dopřejte si hodně čisté vody. Teplé počasí přeje salátům a grilování. A uznejte, co byste si mohli dát k večeři lepšího, než steak a mísu křupavé čerstvé zeleniny?

  • Čtvrtek 1.5.

    Snídaně - 8:00

    • polovina balení sýru cottage
    • kornspitz
    • 1 kus ovoce nebo zeleniny

    Dopolední svačina - 11:00

    • bílý jogurt (150g, do 3,5% tuku)
    • 3 polévkové lžíce ovesných vloček
    • lžíce sušeného ovoce (brusinky, borůvky, maliny apod.)
    • 5g ořechů

    Oběd - 14:00

    • 130g vepřové panenky (upravit jako steak)
    • salát ze 2 rajčat, jarní cibulky, kapie, lžičky olivového oleje a trošky balsamikového octa
    • 180g vařených nových brambor

    Odpolední svačina - 17:00

    • 100g polotučného tvarohu s pažitkou
    • 2 celozrnné špaldové krekry (40g)

    Večeře - 20:00

    salát ze:

    • 100g kuřecích prsou (orestovat na lžičce olivového oleje)
    • 150g salátových listů podle chuti
    • 50g jahod
    • hrst rukoly
    • hrst polníčku
    • lžička olivového oleje
    • 40g nastrouhané nivy

  • Pátek 2.5.

    Snídaně - 8:00

    • 2 malé krajíčky celozrnného chleba (2 x 40g)
    • 1 vejce na volské oko
    • 2 lžičky žervé
    • hrst rukoly

    Dopolední svačina - 11:00

    • proteinová tyčinka bez polevy
    • 100g ananasu

    Oběd - 14:00

    salát ze:

    • 55g celozrnných těstovin (suchý stav)
    • 100g uzeného lososa
    • 20g cizrny (suchý stav)
    • hrst čerstvé najemno nasekaného kopru
    • 100g salátové okurky nakrájené na tenké plátky

    Odpolední svačina - 17:00

    • 200g míchané čerstvé zeleniny
    • 150g bílého jogurtu (do 3,5% tuku)

    Večeře - 20:00

    salát ze:

    • 75g červené čočky (suchý stav)
    • 1 žluté papriky
    • 1 rajčete
    • 70g salátové okurky
    • 2 lžic rozinek
    • 2 lžic zakysané smetany
    • 1/2 lžičky kari koření

  • Sobota 3.5.

    Snídaně - 8:00

    kaše ze:

    • 3 vrchovatých lžic ovesných vloček
    • 200ml polotučného mléka
    • 1 lžíce mandl
    • 100g čerstvých jahod

    Dopolední svačina - 11:00

    • banán
    • 3 plátky knackebrotu
    • 3 lžičky lučiny linie

    Oběd - 14:00

    • 130g krůtích prsou připravených jako závitek s:
    • plátkem parmské šunky
    • špalíčkem ananasu
    • nasekanými bylinkami
    • 180g nových brambor
    • salát ze 150g čerstvé zeleniny
    • lžička olivového oleje

    Odpolední svačina - 17:00

    • banán rozmixovaný s 200ml sojového mléka

    Večeře - 20:00

    • 100g lososa (grilovat nebo orestovat na lžičce olivového oleje)
    • dip ze 2 lžic zakysané smetany, 1/2 lžičky citronové šťávy, hrsti nasekané petrželky a čerstvého pepře
    • 100g salát z mladých listů (špenát, polníček, červená řepa, rukola apod.) a 100g cherry rajčat
    • 100g uvařených nových brambor nebo plátek celozrnného chleba (50g)

  • Neděle 4.5.

    Snídaně - 8:00

    • 3 plátky knackebrotu
    • 3 plátky (60g) tvrdého sýra (do 20% tvs)
    • rajče

    Dopolední svačina - 11:00

    • 125g polotučného tvarohu smíchaného s:
    • najemno nakrájenou kapií
    • 1/2 lžičkou mleté sladké papriky
    • špetkou soli
    • 2 celozrnné špaldové krekry

    Oběd - 14:00

    • 150g hovězí roštěné (syrový stav) - připravit jako steak
    • 100g zeleniny uvařené v páře (fazolky, mrkev, kukuřice, brokolice apod) přelité lžičkou másla
    • 120g nových brambor

    Odpolední svačina - 17:00

    • 150ml bílého jogurtu (do 3,5% tuku)
    • 100g salátové okurky

    Večeře - 20:00

    • 100g vepřové šunky nejvyšší kvality nakrájené na kostičky
    • 1/2 konzervy fazolí v rajčatové omáčce
    • plátek celozrnného chleba

  • Pondělí 5.5.

    Snídaně - 8:00

    • 2 plátky celozrnného toastového chleba
    • 4 lžičky žervé
    • 80g (malá konzerva) okapaného tuňáka ve vlastní šťávě
    • 100g kukuřice

    Dopolední svačina - 11:00

    • jablko
    • sýr cottage

    Oběd - 14:00

    rizoto z:

    • 120g kuřecích prsou (syrový stav)
    • 50g celozrnné rýže (suchý stav)
    • 1 mrkve
    • červené papriky
    • hrsti hrášku
    • hrsti kukuřice
    • 2 lžiček olivového oleje

    Odpolední svačina - 17:00

    • celozrnná houska
    • 50g drůbeží šunky
    • 50g hroznového vína

    Večeře - 20:00

    • 100g nasekaného grilovaného kuřete
    • 1 červená paprika a 100g hrášku (restované na lžičce másla)
    • 30g celozrnného kuskusu (suchý stav)

  • Úterý 6.5.

    Snídaně - 8:00

    • 3 plátky knackebrotu
    • 50g lučiny linie
    • jablko
    • 5g vlašských ořechů

    Dopolední svačina - 11:00

    • 125g polotučného tvarohu
    • 100g ananasu

    Oběd - 14:00

    polévka z:

    • 1 cibule
    • 70g brambor
    • 50g květáku
    • 1 mrkve
    • 1 petržele
    • kousku celeru
    • 2 lžic cizrny
    • 1/2 lžičky másla
    • zelených bylinek (petrželka, pažitka, libeček apod.)
    • 500-750 ml zeleninového vývaru

    Odpolední svačina - 17:00

    salát ze:

    • 120g nastrouhané mrkve
    • 1/2 nastrouhaného jablka
    • 5g mandlí
    • špetky skořice
    • 2 plátky křehkého chleba

    Večeře - 20:00

    omeleta z:

    • 1 vejce
    • 100g baby špenátu
    • 3 lžic polotučného mléka
    • 50g vepřové šunky
    • krajíc celozrnného chleba (50g)
    • charry rajčata (100g)

  • Středa 7.5.

    Snídaně - 8:00

    • 150ml bílého jogurtu (do 3,5% tuku)
    • 100g malin
    • 3 lžíce ovesných vloček

    Dopolední svačina - 11:00

    • 2 celozrnné špaldové krekry
    • 50g čerstvého kozího sýra
    • 50g nakládané červené řepy

    Oběd - 14:00

    • 130g hovězích kostek dušených na cibulce
    • 60g celozrnných těstovin(suchý stav)
    • salát ze 150g čerstvé zeleniny

    Odpolední svačina - 17:00

    • proteinová tyčinka bez polevy
    • sklenice pomerančové šťávy v poměru 2:1 ve prospěch vody

    Večeře - 20:00

    • 100g vepřové panenky (syrový stav)
    • 45g žluté čočky (suchý stav) smíchané s
    • 2 na kostičky nasekanými rajčaty
    • červenou cibulí
    • 1/2 lžičky citronové šťávy
    • hrstí petrželky
Autor: brig
Diskuse ke článku
.