Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Šílená dieta podle muže: Už nikdy nebudete muset jíst!

Počítačový expert vynalezl revoluční dietu. Díky ní už nebudete muset nikdy jíst!
19. března 2013 | 10:00

Roba Rhineharta už nudilo zabývat se přemýšlením, co by si uvařil k jídlu a tak vymyslel, že bude jenom pít. A taky přišel na to, že se u toho dá docela pohodlně hubnout. V čem tkví tajemství jeho "zázračné", ale poněkud ujeté diety?

Už nemusíte ztrácet čas vařením! Teď je tu nová, revoluční dieta, díky které už v životě nemusíte pozřít ani sousto. Zdá se vám to divné? Není se čemu divit. Tuto dietu totiž vymyslel mladý programátor z Atlanty, Rob Rhinehart (24). Asi ho už nebavilo vymýšlet, co by si uvařil k obědu.

Skoro žádné kalorie

Soylent, nápoj, který muž vynalezl, zrovna vábně nevypadá. Přesto ale obsahuje spoustu živin a téměř žádné kalorie! Samozřejmě je koktejl bez umělých přísad a hormonů. "Chutná skvěle! Je sladký a nasytí mě jako málokteré jídlo. Navíc jsem se po dobu 30 dnů, kdy jsem ho užíval, necítil ani jednou ospalý, nebo unavený!"

Dali byste si?
Autor: vice.com

Sám Rob přiznává, že jeho revolučnímu objevu předcházelo studium několika knih a taky nespočet pokusů, než se mu podařilo trefit se takzvaně do "černého". Dieta funguje a podle odborníků není ani nijak zdravotně závadná. Navíc za "jídlo" neutratíte téměř nic. Soylent dieta totiž vyjde zhruba na 1000 Kč měsíčně.

Biftek nenahradí

Počítačový expert, který tento druh diety vyvinul hlavně díky svým nemohoucím příbuzným, ale přiznává, že takhle žít nejde příliš dlouho. "Až si najdu přítelkyni, určitě se i sem tam dobře najím," přiznává s úsměvem.

Ingredience na Soylent.
Autor: vice.com

Řešení pro jiné?

Spousta odborníků a vědců se začala o Robův levný způsob potravy intenzivně zajímat. Mohlo by to snad znamenat, že se vyřeší problém hladomoru, anebo se s revoluční dietou bude bojovat proti velké nadváze? To ukáže jen čas.

Autor: ema