Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

3 nejlepší večeře do 350 kalorií

  • Jezte zdravě a přitom chutně
    18. února 2013 | 14:30

    Sice se říká „večeři dej nepříteli“, ale vzdávat se posledního jídla dne není dobré. Raději si připravte skvělé pochutiny, které nemají více než 350 kalorií, jsou chutné a navíc vám pomohou zhubnout. Přejeme dobrou chuť.

  • Gnocchi se zeleninou 4 porce


    Gnocchi
    Autor: Shutterstock.com
    1 lžíce olivového oleje/ 1 balíček gnocchi/ 1 středně velká cibule/ 4 stroužky česneku/ ½ šálku vody/  hrst nasekaných čerstvých špenátových listů/ zelené fazolky/ 2 rajčata/ pepř/ sůl/ 2 lžíce strouhaného parmazánu

    Nejprve si podle návodu uvařte gnocchi, sceďte a nechte okapat. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte uvařené gnocchi. Opékejte mírně dozlatova asi 5-7 minut.  Noky dejte do mísy a na pánev přidejte na plátky pokrájenou cibuli, česnek, zelené lusky a na kostičky pokrájená rajčata. Zalijte vodou a nechte asi 4 minuty dusit pod pokličkou. Po této době přidejte na pánev opět gnocchi, sůl, pepř, pokrájený špenát a parmazán. Důkladně promíchejte a nechte na pánvi, dokud se sýr nerozpustí.

  • Pizza se slaninou a vejci 4porce

    Domácí pizza
    Autor: Shutterstock.com

     1 balení těsta na pizzu/ 12 proužků slaniny/ půl na drobno nakrájené šalotky/ bílý chřest/ 4 vejce/ sůl/ pepř/ 4 lžíce strouhaného čedaru¨

    Předehřejte si troubu na 200° C a rozehřejte pánev a zlehka osmažte plátky slaniny, které pak zbavte za pomoci papírového ubrousku, přebytečného tuku. Mezitím oloupejte chřest, dejte do hrnce s vodou a nechte 8-12 minut vařit. Na rozpálenou pánev přidejte na drobno pokrájenou šalotku a nechte ji opéct do měkka, asi 2-3 minutky.  Připravte si formy na koláčky nebo malé zapékací misky a vyložte je pečícím papírem. Těsto na pizzu rozkrojte na čtvrtinu a z každého kusu vyválejte tenkou placku, kterou vložte do formy. Poklaďte chřestem, šalotkou a plátky slaniny. Do každého koláčku rozklepněte jedno celé vejce a posypejte sýrem. Pečte asi 15 minut.

  • Losos s rajčaty a bazalkou 4 porce

    Losos se zeleninou
    Autor: profimedia.cz

    Stroužek česneku/ sůl/ pepř/ 4 filety lososa/ lžíce olivového oleje/ 2 rajčata/ hrst bazalky

    Předehřejte si troubu na 200° C. Vyložte si plech pečícím papírem a položte na něj filety lososa kůží dospod, a pomažte je rozetřeným česnekem se solí a pokapejte olivovým olejem. Posypejte nakrájenou čerstvou bazalkou, poklaďte kolečky rajčat a opepřete. Pečte asi 15 minut.

Diskuse ke článku
.