Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dieta 2011: Chce se Katie Holmes dietami zabít?

25. ledna 2011 | 11:56

Je štíhlá jako proutek, a přece drží dietu? Ano, takových celebrit je plný Hollywood. Hubnutí se stalo jejich životní filozofií, i když to nemají vůbec zapotřebí. Výjimkou není ani manželka Toma Cruise (48), herečka Katie Holmes (32). Několik let držela tvrdou Atkinsonovu dietu, kterou sama ještě vylepšila. Jak vypadá dieta, při níž prý zhubnete za týden 4 až 5 kilogramů?

Herečka, která se kromě seriálu Dawsonův svět zviditelnila i manželstvím s Tomem Cruisem, nikdy netrpěla nadváhou. Už od dětství ji otec vedl ke sportu. Katie se ale s tímto způsobem hubnutí nespokojila a začala ho postupně kombinovat s různými dietami. Oblíbila si Atkinsonův stravovací systém. K tomu ještě Katie dodržuje očistné kúry, které jsou ve scientologii, kterou ona a její manžel vyznávají, důležité. Ve spojení s drsnou dietou ale organismus vyčerpávají.

Drží krok s přítelkyní

Kráska se už delší dobu kamarádí s bývalou »Posh Spice« ze skupiny Spice Girls, Victorií Beckham. Při pohledu na Victorii je jasné, že kdyby měla Katie nadváhu, cítila by se ve společnosti nezdravě hubené exzpěvačky špatně. Zřejmě se s ní snaží držet krok, proto se tak omezuje v jídle. Posh je proslulá tím, že o dietě umí vyprávět celé hodiny.

Anorexií prý netrpí…

Během těhotenství Katie přibrala 22 kg, které ale krátce po porodu byly dole. Herečka to přikládá účinkům oblíbené diety. S hubnutím pokračovala a loni se na předávání Oscarů objevila s útlými ramínky a vystupujícími žebry. Anorexii odmítla a pochlubila se, že linii si »vylepšila« vlastním hubnoucím programem. Atkinsonův jídelníček se jí zřejmě už nezdál dobrý, a tak ho doplnila o polévku z brokolice, kterou si dává k snídani. K obědu chroupá syrovou brokolici nebo mrkev. Není vegetariánka, ale maso jí velmi málo.

Dva příklady jídelníčku Katie Holmes

I.

7:00 snídaně: káva se šlehačkou, dvě volská oka se slaninou, 50 g ementálu a 50 g šunky
10:00 svačina: ¼ hrnku ricotty, 1 celerová nať
13:00 oběd: půl grilovaného kuřete s máslem, míchaný okurkový salát
16:00 svačina: 200 g šunky nebo jedno balení sýru Hermelín nebo 200 g anglické slaniny
19:00 večeře: 250 g steak, káva

Kalorická hodnota (8000 kJ)

II.

7:00 snídaně: plátek žitného chleba, 2 plátky lososa
10:00 svačina: brokolicová polévka
13:00 oběd: Chef salát – 2 plátky šunky, 2 plátky krocana, 2 plátky
slaniny, 28 g nivy, salát a vinný ocet
16:00 svačina: 1/2 hrníčku neslazeného želé
19:00 večeře: 1 malý steak s osmahnutými houbami a cuketou

Kalorická hodnota (5000 kJ)

CO NA DIETU ŘÍKÁ NUTRIČNÍ TERAPEUTKA VĚRA BOHÁČOVÁ?

788506:gallery:true:trueTAHLE DIETA ŠKODÍ

„Tato dieta patří mezi naprosto nevhodné způsoby hubnutí. Sice hubnoucí nemusí mít pocit hladu, nicméně chybí nejdůležitější zdroj energie, únava je tak jen jedním z možných příznaků. Příklad prvního jídelníčku s hodnotou přes 8000 kJ neznamená pro mnohé redukční dietu. Poměr jednotlivých živin je naprosto nevhodný, chybí důležité sacharidy, tuků je v něm příliš. Kvůli nedostatku ovoce a zeleniny chybí vitaminy, minerální látky a vláknina. Druhý jídelníček je také naprosto nevhodný, energetická hodnota pod 4000 kJ je pro dlouhodobé dodržování velice riziková, I s přidáním zeleniny je množství sacharidů žalostně malé, tuk tvoří opět největší podíl na energetické hodnotě.

Co je Atkinsonova dieta?

Oblíbená dieta hvězd nese jméno tvůrce, kardiologa Roberta C. Atkinsona. Svůj program vyzkoušel na sobě a veřejnosti jej představil začátkem 70. let. Podstatou diety je to, že se ve stravě omezí sacharidy. Tím ale organismus ochuzujeme o látky, které k normálnímu fungování potřebuje.

Povolené potraviny
Všechny druhy masa, vajíčka, tvrdé sýry, k pití voda či minerálka, vhodné jsou saláty (okurkový nebo zelný), špenát a cibule.

Zakázané potraviny
Chléb, pečivo, kukuřice, moučná jídla, ovoce, sladké kompoty, rýže, cukr, med,

Autor: Katarína Krajčiová, Klena