Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Problém s únikem moči trápí mnoho žen, málokterá ho ale řeší

12. června 2017 | 10:59
Prezentace klienta |

Únik moči se z počátku tváří jako nenápadný problém. Postupem času se z něj však může stát  vážná věc omezující život, která je navíc doprovázená nepříjemnými pocity. Inkontinence jako taková postihuje během života až padesát procent žen. Víte, jak se bránit? Na to jste se mohli zeptat paní Michaely Hozákové z Tena Lady.

Dobrý den, paní doktorko, je mi 36 let, děti nemám, párkrát se mi stalo, že jsem měla obrovský záchvat kašle, když jsem byla delší dobu nemocná a došlo i u mě k nepříjemné nehodě. Mám to už řešit? A s kým? Se svou obvodní lékařkou? Viděla jsem různé reklamy na gynekologické ordinace, které se specializují i na tohle, ale nevzbuzuje to u mě velkou důvěru. Kam se mám obrátit?

Dobrý den, situaci určitě řešte. Prvním krokem by mělo být cvičení na posílení svalů dna pánevního. Mohlo by se u vás jednat o inkontinenci stresovou, která se dá úspěšně řešit právě takto. Rozhodně bych ale navštívila svého gynekologa, který zjisti, co by přesně mohlo být příčinou a doporučí další postup. Zmiňujete také gynekologická pracoviště, která se tímto problémem zabývají, s tím, že ve vás nebudí důvěru. Pokud máte na mysli Urogynekologické ambulance, pak můžete být klidná. Jde o špičková pracoviště, kde se vám budou věnovat odborníci. Tyto urogynekologické ambulance fungují např. při fakultních nemocnicích. Pro tyto náhlé příhody doporučuji použít některou z pomůcek určených pro lehký únik moči TENA Lady Ultra Mini nebo TENA Lady Mini. Dostupné jsou ve všech lékárnách a prodejnách se zdravotnickými potřebami.

Hezký den, kde můžu vložky TENA Lady koupit?

Dobrý den, Vložky Tena Lady můžete koupit v každé lékárně nebo prodejně zdravotnických potřeb.

Zdravím, jaký druh pomůcek bych měla používat, když mám občasný únik moči (jen pár kapek) při cvičení v posilovně?

 Dobrý den, doporučuji TENA Lady Mini (179ml) a Tena Lady Mini Plus (245 ml), jsou navrženy právě pro tento typ úniku moči. Spolehlivě drží ve spodním prádle, kopírují tělo, dokonale pohltí zápach. Vlastně o nich nevíte.

Hezký den, ráda bych se vás zeptala, zda jde unik moči ovlivnit stravou/pitným režimem. Popř. zda je dobré užívat nějaké doplňky stravy.

Dobrý den, pokud únikem moči trpíte, změna stravy, úprava pitného režimu nebo doplňky stravy výraznější vliv na tuto skutečnost mít nebudou. Měla byste zjistit, o jaký typ inkontinence se jedná a situaci určitě řešit nejlépe se svým gynekologem nebo v některé z urogynekologických ambulancí. Může jí o inkontinenci stresovou - při kašli, smíchu, cvičení, ta se dá ovlivnit celkovým posílením svalů dna pánevního. Pokud by šlo o inkontinenci urgentní či smíšenou opět by měl rozhodnout specialista, jak postupovat. Funkce močového měchýře se dá efektivně vyšetřit a dle závěrů stanovit léčbu. Než se problém vyřeší, doporučuji používat diskrétní vložky pro únik moči TENA Lady.

 

Celý chat je k dispozici zde:

Video se připravuje ...