Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Užijte si léto bez obav z vaginálních mykóz!

15. června 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Horké letní dny již klepou na dveře, a k nim neodmyslitelně patří vodní radovánky, ale bohužel i nepříjemné vaginální mykózy. Jimi minimálně jednou za svůj život onemocní 75 % žen. Zhruba polovina žen pak tímto nepříjemným onemocněním trpí opakovaně. Jak se v létě tomuto problému vyhnout?

Vaginální ekosystém je velice citlivým prostředím. Jeho jakékoli podráždění či změna znamená pro ženu velice nepříjemnou záležitost. Kvasinky rodu Candida či Monilia pomáhají za běžného stavu udržet tzv. normální vaginální prostředí. Jejich přemnožení ale nezapříčiní nic jiného než nepříjemnou vaginální mykózu.

Autor: Salutem Pharma s.r.o.

Jak vypadají příznaky vaginální mykózy?

Mezi typické příznaky vaginální mykózy patří především svědění ve vnitřní i vnější oblasti genitálu. Úlevou je samozřejmě tření postiženého místa, což ovšem způsobuje rozšíření nákazy a většímu podráždění. Příznak provádí často i otok či zarudnutí intimní oblasti společně s pocity pálení či řezání převážně během močení. Na narušení vaginálního ekosystému někdy napoví nehezký výtok, který je buď bílý hrudkovitý, nebo naopak řídký vodnatý. Infekci také může doprovázet tlak a bolest v podbřišku. Ženy proto často během nákazy odmítají pohlavní styk, který je pro ně také bolestivý.

Jaké jsou příčiny onemocnění?

Faktorů, jež způsobují přemnožení kvasinek, existuje skutečně mnoho. Mezi ty nejběžnější patří nevhodné spodní prádlo, které je neprodyšné a způsobuje zapaření našich intimních partií. Především v letních měsících mají nákazu na svědomí vlhké či mokré plavky, které zůstanou na našich intimních místech déle, než by měly. Kombinace mokra a horka pak celou věc dokoná a přemnožení kvasinek na sebe nenechá dlouho čekat.

Autor: Salutem Pharma s.r.o.

Příčinou může být i příliš častá či naopak nedostatečná hygiena genitálu pomocí nevhodných sprchových gelů a mýdel, které narušují přirozené pH. Spouštěčem nemoci může být i stres. Ten totiž vyplavuje do krve určité látky, které rozvoj mykózy mohou způsobit. Jakákoli změna hladiny hormonů má vliv na rozvoj vaginální mykózy, tedy užívání hormonální substituce, antikoncepce a dokonce i těhotenství. Tehdy se zvyšuje hladina estrogenu a cukru a tělo je tak náchylnější ke gynekologickým potížím. Narušení poševního prostředí může zapříčinit i užívání antibiotik. Ty zničí špatné, ale i prospěšné bakterie, a tak dojde k přemnožení kvasinek.

Jaká jsou preventivní opatření?

Noste správné oblečení – Vhodné je vzdušné prodyšné oblečení a bavlněné spodní prádlo. Vyhněte se těsnému oblečení a syntetickým materiálům. Zároveň udržujte intimní oblast suchou. V nadcházejícím letním období se snažte mokré plavky či prádlo co nejdříve svléknout a oblast vysušit. Tím zdárně předejdete nepříjemnému onemocnění a tedy i zkažené dovolené.

Dodržujte intimní hygienu - pomocí speciálních gelů na intimní partie. Nezapomínejte na správnou hygienu při pohlavním styku a po něm.

Správná životospráva – nepřejídejte se sladkostmi a dbejte na posílení imunity pomocí probatických kultur a doplňků stravy.

Autor: Salutem Pharma s.r.o.

Jednou a dost!

Kéž by to bylo tak snadné. Největším problémem tohoto nevítaného společníka je jeho opakovaný návrat. Příčinou je nerovnováha vaginální mikroflóry, ke které dochází vlivem jednotlivých rizikových faktorů. Ženy by se měly snažit posílit samotnou imunitu vaginální tkáně tak, aby se tělo dokázalo s riziky samo co nejlépe vyrovnat. Proti vaginálním mykózám se traduje několik „babských rad“, např. výplach a potírání genitálií kyselými mléčnými produkty. Osvědčené je užívání grepových semínek, která zvyšují odolnost sliznic a zabraňují množení bakterií, virů a plísní. Prověřený účinek má i Měsíček lékařský (Marigold). Jedná se de facto o přírodní antibiotikum, které v našem organismu působí antisepticky a potlačuje vznik i rozvoj nebezpečných bakterií. Proti opakovaným mykózám se osvědčilo užívání proteolytických enzymů. Na zánět působí regulačně, tlumí nežádoucí účinky nadměrného zánětu a současně pomáhají podpořit imunitní mechanizmy potřebné k likvidaci infekcí nejrůznějšího původu a podporují procesy hojení.

Autor: Salutem Pharma s.r.o.

Vyzkoušejte novinku Enzymax V

Enzymax V je kombinovaným enzymatickým přípravkem, který využívá nejmodernější technologie získávání enzymů. Základem složení je obsah fungálních proteolytických enzymů. Přípravek Enzymax V je nadto doplněn i o prověřený extrakt z grapefruitových semen. Účinné složky z grapefruitových semen pomáhají udržet mikrobiologickou rovnováhu v organismu. Zvyšují odolnost sliznic a zabraňují množení bakterií, virů a plísní. Marigold (měsíček lékařský) pomáhá při hojení kůže a sliznic, působí antisepticky a potlačuje vznik a rozvoj nebezpečných bakterií. Obsažené vitamíny B2 a B3 taktéž přispívají k udržení normálního stavu sliznic a pokožky. Enzymax V neobsahuje látky živočišného původu, je tedy vhodný i pro vegany a vegetariány. Navíc stačí užívat jen 2 kapsle denně. Kupte si nyní Enzymax V 60 kapslí na Pilulka.cz za cenu 549 Kč.

Video se připravuje ...