Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

4 protahovací cviky, které zvládnete na kancelářské židli

Zacvičte si za pomoci obyčejné židle
17. března 2014 | 06:00

Sedíte celý den v kanceláři, nemáte čas na cvičení a přitom máte celé tělo ztuhlé a bolavé? Máme pro vás čtvero cviků, kterými protáhnete, ale i posílíte tělo, aniž byste kvůli tomu museli vstát ze židle.

Protáhněte si zadeček

Sedněte si na židli, narovnejte se v zádech, podsaďte pánev, vypněte hrudník a kolena dejte od sebe na šíři ramen.  Zvedněte levou nohu tak, abyste si její kotník opřeli o pravé koleno, zhluboka se nadechněte a s výdechem se pomalu spouštějte dolů. Snažte se udržet záda rovná. Zároveň tlačte levou rukou do levého kolena a pravou si jemně přitahujte levou patu k sobě. Napočítejte do deseti a pomalu se narovnejte. Nohy vystřídejte a na každou stranu opakujte 5x.

Zacvičte si v kanceláři
Autor: Shutterstock.com
Uvolněte mezilopatkové svaly

Posaďte se na židli, ruce vzpažte tak, abyste si pažemi zakrývali uši a zhluboka se nadechněte. Zpevněte břicho, podsaďte pánev a hlavu se snažte nevytahovat vpřed. S výdechem ruce pokrčte a tlačte dolů tak, aby dlaně byly v úrovni uší. Celý cvik opakujte 10x.

Zacvičte si na břicho

Posaďte se na židli, chodidla nechte přilepená na podložce a kolena dejte na šíři ramen od sebe. Ruce vzpažte a levé zápěstí si chytněte pravou rukou. Nesnažte se vystrkovat bradu dopředu, ale naopak ji jemně vtáhněte a ramena tlačte dolů. S výdechem jděte pomalu do úklonu na levou stranu a tělo natočte také mírně dopředu. S nádechem se vraťte do výchozí pozice na strany vystřídejte. Opakujte na každou 10x. Znovu se pak posaďte na židli tak, abyste seděli na okraji židle. Zakloňte se a natáhněte nohy před sebe. Střídavě hmitejte nohami, jako nůžkami tak, aby jednou byla nahoře prává a podruhé levá noha. Opakujte 20x.

Zacvičte si za pomoci obyčejné židle
Autor: Shutterstock.com
Pevné paže

Židli si otočte tak, aby se opěradlem opírala o pracovní stůl a byla zapřená. Posaďte se na okraj sedáku ruce opřete o dlaně hned vedle hýždí a sesuňte se mírně dolů ze židle a vydržte, než napočítáte do deseti. Vraťte se do výchozí pozice a cvik opakujte 10x.

Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...