Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Znáte hula hooping? Hubne díky němu i Michelle Obama

  • Cvičení s obručí je nejen zábavné, ale také velmi účinné.
    12. března 2014 | 06:00

    Také jste si jako malá holčička hrála s obručí na gymnastku a kroutila se v bocích jako žížala na háčku? Rychle zavzpomínejte na to, kam jste obruč zastrčila, vrací se totiž do módy a skvěle se díky ní hubne, to ví i americká první dáma Michelle Obama.

  • Stačí 30 minut denně


    Cvičení s obručí
    Autor: Shutterstock.com
    Díky plastové obruči můžete za pouhých 30 minut zábavy přijít až o 250 kalorií a pokud budete kroutit boky 3x týdně, dokážete za pouhý měsíc zhubnout až o 15 centimetrů po celém těle. Pokud tedy chcete ztratit faldíky na bříšku, hurá do hula hopování.
  • Základní postoj


    Cvičení s obručí
    Autor: Shutterstock.com
    Postavte se dovnitř obruče, pravou nohu dejte mírně vpřed a přidržte si obruč ve spodní části zad. Podsaďte pánev, ramena tlačte mírně dolů, lehce pokrčte kolena a teď roztočte obruč kolem svého pasu. Malými krouživými pohyby se jí snažte udržet v rotaci alespoň po dobu jedné minuty. Pak vyměňte strany a točte obručí v opačném směru. Jakmile si budete pohyby jistá, zkuste během kroužení měnit nakročenou nohu.
  • Boční postoj


    Cvičení s obručí
    Autor: Shutterstock.com
    Postavte se pevně na podložku a nohy rozkročte na šířku ramen. Roztočte obruč kolem pasu a houpejte boky ze strany na stranu a přenášejte váhu z jedné nohy na druhou. Nezapomínejte na to, že se vám musí hýbat pouze spodní část, ramena a hrudník zůstávají ve statické pozici.
  • Svatozář


    Cvičení s obručí
    Autor: Shutterstock.com
    Postavte se mírně rozkročmo pevně na podložku, podsaďte pánev, vtáhněte bříško a ramena tlačte mírně dolů a obruč vezměte do ruky tak, aby vaše dlaň směřovala k zemi. Jemně otáčejte dlaň nahoru a zase dolů a ruku přitom pomalu zvedejte nad hlavu a zase pomalu zpět. Vyměňte ruce a opakujte několikrát za sebou.
  • Chůze s obručí


    Cvičení s obručí je nejen zábavné, ale také velmi účinné.
    Autor: Shutterstock.com
    Za nějaký čas si pohyb s obručí osvojíte natolik, že se budete moci pustit do cviku, při němž se vydáte s točící se obručí kolem pasu na malou procházku. Začněte v základním postoji a během rotování obruče a krouživými pohyby boků dělejte malé krůčky vpřed střídavě pravou a levou nohou. Snažte se rotaci nepřerušit a ujít alespoň pár kroků. Jakmile vám to trochu půjde, zkuste střídat nohy rychleji a uvidíte, že za čas už si to budete štrádovat po pokoji jakoby nic.
  • Proskakování obručí


    Cvičení s obručí
    Autor: Shutterstock.com
    Vezměte obruč do pravé ruky a točte s ní, jakoby to bylo švihadlo. Snažte se obručí proskočit v co nejrychlejším rytmu a nebojte se během skákání měnit nejen rytmus, ale také strany tak, abyste jednou skákala do obruče zepředu a podruhé pozadu.

Diskuse ke článku
.
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...