Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Jedinečná šance! Více jak 200 fitek je o víkendu zdarma!

Od tohoto pátku do neděle jsou česká fitness centra zadarmo!
25. září 2014 | 06:00

Vaše šance je tady! Téměř dvě stovky fitness center a sportovních zařízení po celé republice nabízí od 25. do 27. září možnost cvičení zdarma. „Jednotlivá centra zájemcům umožní volný vstup do posiloven, tělocvičen i na nejrůznější skupinové lekce a konzultace s trenéry, to všechno v rámci akce Česko se hýbe,“ říká Jana Havrdová z Českého svazu aerobiku, který akci pořádá společně s Českou komorou fitness. 

Zkusit můžete i další možnosti - měření tuku, poradenství s lékaři, výživovými poradci a mnohé další aktivity spojené se zdravým životním stylem.

Vytáhněte děti od počítače

Ve čtvrtek 25. 9. s sebou můžete vzít i své děti, pro které jsou v asi 30 centrech připraveny zdarma lekce a pohybové aktivity. „Televize, počítačové hry, internet, sociální sítě a mobilní telefony představují v posledních letech nejčastější a nejoblíbenější způsob zábavy dětí a mládeže. A tak není divu, že mají nedostatek pravidelného pohybu a až třicet procent z nich bojuje s nadváhou a obezitou. To jsou alarmující fakta a my proti tomu chceme bojovat, třeba právě takovouto akcí,“ dodává Jana Havrdová. Dětské dny fitness jsou určeny malým sportovcům od 2 do 15 let.

Tanec je perfektní pro držení těla
Autor: shutterstock.cz
Celá rodina v pohybu

„Rádi bychom do fitness center a sportovních areálů přitáhli celé rodiny. Vždyť fitness není jen o posilování nebo aerobiku. Řada center nabízí širokou škálu pohybových aktivit pro všechny generace, od dvouletých dětí až po seniory. V ideálním případě pak v jednom sále cvičí děti zumbu, ve vedlejším maminka jógu a tatínek si dává do těla v posilovně. Nemusí tak řešit hlídání nebo složité vyzvedávání z družiny a společný koníček, tedy sport, je může hezky stmelit,“ uzavírá Jana Havrdová.
Která sportoviště můžete navštívit, najdete na webu ceskosehybe.cz.

Autor: Blanka Kubíčková
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...