Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Víme, jak na ploché bříško: Přestaňte dělat obvyklé chyby!

  • Pravdou je, že břišní svaly má každá z nás. Jen jsou někdy skryté pod vrstvou tuku.
    16. března 2014 | 06:00

    Sexy ploché a pevné břicho chceme mít asi všechny. Zvláště teď, když se blíží léto, jsme na něm ochotné pracovat. Jenže naše vynaložené úsilí často nepřináší kýžený výsledek. Mohou za to mýty, kterým často věříme. Víte, které to jsou?

  • Děláme sklapovačky

    Posilování jen pár minut denně dělá zázraky
    Autor: profimedia.cz
    I když je o tom většina z nás přesvědčena, sedy lehy nám bříško nezeštíhlí. Pravdou je, že břišní svaly má každý z nás. Pravidelným cvičením je však pouze vytvarujeme. I nadále ale zůstanou skryty pod silnou vrstvou tuku, který se právě v těhle partiích tak rád usazuje. Pokud tedy skutečně toužíte po štíhlém břichu, zaměřte se na jeho spalování. Řešením je dostatečná a pravidelná zátěž, při které spálíte velké množství kalorií. Ideálním cvičením jsou například dřepy. Ty navíc zrychlují metabolismus a stimulují růst svalové hmoty. Nezapomínejte také na dodržování aerobních aktivit, které jsou pro hubnutí klíčové. Můžete vyzkoušet třeba běh, plavání i jízdu na kole.
  • Kvůli plochému bříšku hladovíme

    Břicho
    Autor: scom
    Nesmyslnému trendu hladovění propadá čas od času každá z nás. Věříme, že je to jediný způsob, jak zhubnout a získat ploché bříško. Žijeme v přesvědčení, že výrazné snížení přijatých kalorií může vést k lepším a rychlejším výsledkům. Jenže hladovění je nejen neúčinné, ale také nebezpečné. Je důležité si uvědomit, že lidské tělo je složitý "mechanismus". Hladovka může výrazně narušit váš metabolismus. A to vaše hubnutí jen zpomalí. Klíčem k získání vysněné postavy není vynechávání jídla, ale zdravě vyvážená a hlavně pravidelná strava.
  • Jíme pilulky na hubnutí a různé doplňky

    Nedaří se vám zhubnout, ať děláte, co děláte? Na vině mohou být některé potraviny.
    Autor: profimedia.cz
    Určitě to zní lákavě. Existuje mnoho pilulek a doplňků, které tvrdí, že právě a jen díky nim budete mít znovu ploché břicho. Měla byste si ale uvědomit, že žádné "magické pilulky" neexistují. Ve skutečnosti je pravděpodobnější, že jejich "účinky" spíš pocítíte na své peněžence, než na břiše. Místo shánění a zkoušení "zázračných" preparátů uděláte lépe, když začnete spalovat kalorie intenzivním cvičením.
  • Vyhýbáme se sacharidům

    Když nedopnete džíny, je třeba nasadit očistnou dietu.
    Autor: profimedia.cz
    Určitě už jste také slyšela spoustu pověr o tom, že sacharidy jsou pro vaše zdraví a především váhu špatné. Pokud ale patříte k lidem, kteří těmhle řečem věří, děláte velkou chybu. Ve svém jídelníčku je můžete s klidem nechat a zároveň zhubnout. Zaměřte se ale na ovesné vločky, celozrnné produkty a hnědou rýži. Jinými slovy, sacharidů se rozhodně nevzdávejte, jen je vyměňte za ty zdravé.
  • Kupujeme si balené dietní potraviny

    Chcete mít zase štíhlé a pevné bříško? Máme pro vás tipy, jak toho dosáhnout co nejrychleji
    Autor: Istock Photo
    Existuje mnoho "hotových" balených potravin (především kupovaných snídaňových müsli směsí, různých "zdravých" tyčinek, sušenek a podobných produktů), které jsou považovány za skvělé řešení pro redukční režim. Ve skutečnosti ale mají vysoký obsah kalorií a jsou obvykle plné nezdravého rafinovaného cukru, který má sice vysoký obsah energie, ale jen minimální výživnou hodnotu. Z pohledu lidského těla jsou to tedy jen prázdné kalorie, které si tělo ukládá. Navíc tyhle výrobky většinou obsahují umělé přísady, které vašemu tělu příliš nesvědčí. Snažte se proto těmhle potravinám vyhnout a zaměřte se na zdravou a vyváženou stravu.

Klíčová slova:  fitness, ploché břicho, cvičení
Diskuse ke článku
.
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...