Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Cvičte a hubněte podle typu postavy: Jste hruška jako Beyonce nebo jablko jako Drew?

  • 2013: Zpěvačka Beyoncé v kampani pro HM.
    19. února 2014 | 06:00

    Máte větší zadeček, široká ramena nebo postrádáte ženské křivky? S geny bohužel nic nenaděláte, ale můžete se zaměřit na speciální cviky podle typu vaší postavy. Díky nim dosáhnete nejlepších možných výsledků v poměrně krátkém časovém horizontu. 

  • Typ postavy - hruška

    2013: Zpěvačka Beyoncé v kampani pro HM.
    Autor: archiv firmy

    Jak poznám, že jsem hruška?

    Ženy typu hruška trápí tuk především v oblasti boků, zadečku a stehen. Horní část těla mívají štíhlou - ploché bříško, menší ňadra a úzká ramena. Obrys těla připomíná historický ideál krásy, Věstonickou Venuši. 

    Cvičení

    Věnujte čas silovým cvičením zaměřeným na spodní část těla a kombinujte s vytrvalostním sportem. Zhruba čtyřikrát týdně opakujte sérii cviků, které zpevní vaše rizikové partie. Vsaďte na staré dobré výpady, dřepy, zvedání nohou v pozici "na pejska" a skákání přes švihadlo.

    Ideální snídaně

    Balíček ovesné kaše, středně velký banán a půl šálku pomerančového džusu

    Celebrity "hrušky"

    Zpěvačka Beyonce, zpěvačka Rihanna nebo třeba herečka Sandra Bullock

  • Typ postavy - jablko

    Drew Barrymore
    Autor: profimedia.cz

    Jak poznám, že jsem jablko?

    Ženy typu jablko trápí nadbytečná kila především v oblasti bříška. Naopak jim každý může závidět štíhlé nohy a malý zadeček. 

    Cvičení

    Nejideálnější bude, když pohybové aktivity namixujete. Alespoň 4x týdně věnujte 40 minut aerobnímu cvičení - plavání, běhání, jízda na kole, ale i zábavné míčové hry jako třeba volejbal. Ideální je přidat pilates nebo power jógu na zpevnění a samozřejmě nesmíme zapomenout na klasické posilovací cvičení. Vsaďte na sedy-lehy, držení těla ve vzporu i sklapovačky.

    Ideální snídaně

    Jedno míchané vajíčko s listovým špenátem a dvěma lžícemi strouhané mozzarelly, 1 plátek šunky a 1 ks celozrnného toustu namazaného kvalitním máslem

    Celebrity "jablka"

    Herečka Drew Barrymore, hvězdička Lindsay Lohan nebo třeba herečka Catherin Zeta-Jones

  • Typ postavy - chlapecká

    Cameron Diaz na Oscarech 2012 v šatech od Victorie Beckham
    Autor: Profimedia.cz
    Jak poznám, že mám chlapeckou postavu?

    Ženy s chlapeckou postavou mají úzký hrudník, menší zadeček a nevýrazní pas. Jejich postava většinou postrádá ženské křivky. 

    Cvičení

    Váš typ postavy, vám většina žen závidí, ale je jasné, že vy sama toužíte po ženských křivkách. Věnujte se především posilování. Pevné svaly totiž přispějí k vyrýsovanějším křivkám a zdůrazní vaši ženskost. Zvyšte příjem kalorií a ideálně dvakrát týdně posilujte. Jednou se zaměřte na bicepsy, které posílíte pomocí činek, jindy cvičte převážně cviky na zadeček. Neuškodí vám ani občasný běh nebo časté svižné procházky. 

    Ideální snídaně

    Omeleta ze dvou vajec a šálku podušených žampiónů, krájené kapie a strouhané mozzarelly, 2 plátky krůtí slaniny a půlka celozrné bagetky namazaná kvalitním máslem

    Celebrity s chlapeckou postavou

    Herečka Cameron Diaz, herečka Keira Knightley a modelka Cara Delevingne

  • Typ postavy - přesýpací hodiny

    Sofia Vergara
    Autor: Profimedia.cz
    Jak poznám, že mám tvar postavy jako přesýpací hodiny?

    Majitelky typu postavy přesýpací hodiny mají štíhlý pas a výrazně vyvinutou horní i dolní část těla. Mohou se tedy pyšnit bujnými ňadry a oblými boky. 

    Cvičení

    Zaměřte se na cvičení, během kterého zapojíte rovnoměrně všechny části těla. Ideální je tzv. kruhový trénink, kdy přecházíte z jednoho druhu cvičení na druhé. Zkusit můžete také aerobní pohyby, během kterých si musíte hlídat individuální ideální tepovou frekvenci. 

    Ideální snídaně

    Ovocný salát z jednoho jablka, půlky středně velkého banánu a jednoho kiwi ochucený čajovou lžičkou medu, půl šálku čerstvé pomerančové šťávy

    Celebrity s postavou přesýpací hodiny

    Exotická herečka Sofia Vergara, herečka Scarlett Johansson nebo oscarová herečka Kate Winslet

Diskuse ke článku
.
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...