Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Revoluce v hubnutí! Do Česka míří nápoj, který spálí 200 kalorií za 3 hodiny

Zázračný brusinkový nápoj, který spaluje kalorie za vás
25. března 2012 | 08:59

Zní to jako sen pro všechny, kteří se snaží zhubnout. Nápoj, který bude spalovat kalorie, zatímco vy můžete klidně odpočívat? Ano, tento brusinkový nápoj údajně spálí 209 kalorií jen za tři hodiny!

Vědci z metropolitní univerzity v Leeds tvrdí, že objevili zázračnou kombinaci, která vytváří termogenní efekt v těle. Tedy, že přinutí tělo, aby produkovalo více tepla při trávení potravy a dočasně podporuje látkovou výměnu.

Zázračná kombinace kofeinu, zeleného čaje, aminokyselin a zázvoru se zatím prodává pouze v Anglii a to ve čtvrtlitrové plechovce za v přepočtu necelých padesát korun. Sám nápoj má 12,5 kalorií. Od bude brusinkový drink k dostání i v České republice.

1228548:gallery:true:true

Společnost tvrdí, že nejsou známy žádné vedlejší účinky. Na druhou stranu byl nápoj testován pouze na 20 lidech - 11 mužích a 9 ženách a už jde do prodeje. Mluvčí společnosti řekl: "Termogenní produkty používají atleti už mnoho let. Toto je první nápoj pro širokou veřejnost v Anglii, který byl plně testován a opravdu spaluje kalorie."

Autor: INT, lm