Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zhubla 70 kilo za půl roku. Stačila změna jídelníčku!

10. března 2012 | 06:00

Vážná nemoc manžela donutila Tabby Shaw (40) zamyslet se konečně nad svou morbidní nadváhou. Ze 127 kilo během šesti měsíců jen vlastním úsilím tato Britka zhubla 70 kilogramů!

K zásadnímu životnímu rozhodnutí pro tuto ženu stačilo málo, aby jejímu manželovi diagnostikovali cukrovku druhého typu.

Tabby Shaw se nemoci zalekla natolik, že začala okamžitě jednat a celé rodině totálně změnila životosprávu.

Nový způsob stravování pomohl nakonec hlavně jí samotné, protože bez jakéhokoliv lékařského zákroku zamávala se 70 kily své nadváhy!

Nyní je tedy naprosto spokojená žena s váhou 57 kilo a velikostí 40.

“Vždycky jsem byla holka větších rozměrů, a tak mě teď pokaždé zaskočí, když jdu kolem zrcadla. Sama sebe totiž nepoznávám,” usmívá se Tabby.

Byla závislá na sladkém

Už v deseti letech prý vážila přes 63 kilo, tedy nikdy nebyla žádný drobeček. Samozřejmě i díky jídlu, protože bez sladkého se jednoduše neobešla. Když pak porodila dvě děti, její váha se postupně vyhoupla až na 130 kilo!

“Pokud máte s váhou problém vlastně odjakživa, zvyknete si na to a neřešíte, jak vypadáte,” zdůvodňuje. “Mužům jsem se i tak vždy líbila, tak jsem se tím nezabývala,” dodává.

A proto také nijak neřešila svou závislost na sladkém, které s chutí ve velkých porcích konzumovala klidně třikrát denně po každém hlavním jídle.

Vařila, jako pro deset lidí

Pak ovšem přišla rána v podobě závažné diagnózy manžela. Cukrovka nakonec i ji donutila zamyslet se zásadně nad životosprávou rodiny, aby se totiž z jejich dvou dcer Mary (17) a Ester (15) nestaly předčasně sirotci.

“Vezměte si, že manželovi cukrovku našli už ve 40 letech, mě bylo jen o rok méně. Tím, jak jsme se stravovali, jsem k ní měla také velmi blízko,” vysvětluje Tabby.

V první řadě proto zrušila velké nedělní obědy. Jídlo, které přpravoval pro jejich čtyřčlennou rodinu, by totiž nasytilo klidně i deset lidí.

Zhubnout je snazší, než si myslíte!

Celé své hubnutí nastartovala osvědčenou Cambridžskou dietou, tedy pila dva proteinové nápoje, které doplnila jedním běžným jídlem.

“Nasadila jsem radikální dietní stravování. Stále peču své oblíbené maso, jen jako přílohu dělám víc zeleniny a sobě dávám opravdu jen malé porce,”
objasňuje Tabby.

“Nikdy mě ani nenapadlo, že by moje váha mohla jít tak rychle dolů. Proto moje poselství pro všechny, kdo se snaží zhubnout a myslí si, že to nejde, je: JDE TO!”

Autor: INT, bak