Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zpověď redaktorky: Co jsem se naučila od českých hokejistů

  • Hokejových fanynek přibývá!
    12. května 2015 | 11:30

    Na bruslích jsem stála párkrát, hokejku mi naposledy v deseti letech na pět minut půjčil brácha a ještě před pár dny jsem googlovala, co znamená zakázané uvolnění. Přesto můžu říct, že se od našich hokejistů učím spoustu věcí.

  • Je jedno, co se děje kolem vás

    Vladimír Růžička může být spokojen, Češi zvládli roli favorita a porazili Rakousko 4:0.
    Autor: Michal Beránek (Sport)

    Můžete prohrávat 5:0, stát proti týmu s pětinásobným rozpočtem a hvězdným obsazením, ale když zůstanete vnitřně v klidu, a navíc do toho dáte maximum, můžete být pořád ještě vítěz. V hokeji je totiž psychická pohoda na prvním místě a mám dojem, že právě psychika skoro vždycky nakonec rozhodne o tom, kdo si pověsí na krk medaili.

  • I puťky můžou překvapit

    Ondřej Němec se raduje ze svého druhého gólu v zápase s Francií.
    Autor: Pavel Mazáč (Sport)

    Nemusíte být hvězda, nemusí se o vás psát na titulních stranách, dokonce si vás na začátku možná nikdo ani nevšimne, ale pořád ještě můžete překvapit. To se v hokeji stává dost často a naštěstí to vychází i v životě. Nakonec nemůžeme být všechny dlouhonohé blondýny, s hollywoodským úsměvem a červeným diplomem. Ale překvapit můžeme všechny. Stejně jako hokejisti.

  • Nikdo není za zenitem

    Jaromír Jágr předvedl další výborný výkon.
    Autor: Michal Beránek (Sport)

    Když do mistrovských bojů nastupoval hokejový důchodce Jaromír Jágr, většina z nás si říkala, že ho tým bude mít jako super maskota, který toho ve svém věku (třiačtyřicet je na hokejistu fakt dost roků) až tak moc nepředvede. Jenže hokejová legenda boduje na všech frontách. Tolik gólů, tolik úžasných přihrávek, a ještě se bije za mladší spoluhráče! Jo, i my starší můžeme ukázat, co v nás je. A Jaromír to předvádí za nás za všechny.

  • Žít se musí naplno

    MS v ledním hokeji
    Autor: archiv

    Sami hokejisti si z fráze o hře „srdíčkem“ dělají srandu, ale na každém zápasu je znát, kdo je srdcař a kdo hraje na jistotu. Dobrá zpráva pro nás srdíčkáře je, že díky víře, elánu a nekonečnému optimismu jsou hráči schopni porazit i mnohem zdatnějšího soupeře. Na ledě i v realitě. Jít do věcí naplno je sice někdy vyčerpávající, ale dost zásadní.

  • Výhra i prohra patří k životu

    Petr Nedvěd se spoluhráči a trofejí za 3. místo na hokejovém šampionátu.
    Autor: Foto Blesk - Martin Sekanina

    Ano, chceme stát na stupních vítězů, chceme slyšet naši hymnu, chceme se projíždět po městě v autech s vlajkami a troubit na znamení vítězství, chceme křičet: Češi jsou mistři (a věřím, že se to podaří). Ale zároveň se musíme naučit žít s tím, že je to jen hra a dopadnout může všelijak. Nejdůležitější je nikdy, ale fakt nikdy se nevzdat. Pak budeme vítězové a hrdinové za všech okolností.

Autor: Majka Dvořáková
Diskuse ke článku
.