Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kam o víkendu? Nadchnou vás jahodové hody, pivní festival i dračí slavnosti

Celý víkend je před vámi a vy stále nevíte co s volným časem? Zkuste některý z našich tipů.
14. června 2013 | 19:30

Celý víkend je před vámi a vy stále nevíte co s volným časem? Zkuste některý z našich tipů. Vyberou si rodiny s dětmi, mladí lidé, romantici i gurmáni.

Tipy na víkendový výlet
Autor: archiv
Jahodové hody
Jahodové hody se konají tuto sobotu a neděli na Farmě Blaník u Vlašimi! Ochutnáte nejrůznější jahodové speciality včetně vyhlášeného Jahodového Blaníčku, děti se mohou vyřádit na více než třicítce netradičních atrakcí včetně návštěvy tajemné jeskyně Blanických ryřířů, podívat se do laserových očí druida, vylézt na keltský hrad nebo si skočit do sena. A jistě je nadchne i otevřený farma-park plný zvířátek od koní, ovcí, koz i oslíků a poníků, na které si mohou udělat řidičák!

Více na www.farmablanik.cz

Tipy na víkendový výlet
Autor: archiv
Belgický pivní festival
Nechte se zlákat k návštěvě belgického pivního festivalu, který probíhá od 10. do 16. června na největší pivní terase v Česku T-Anker na střeše obchodního domu Kotva. Milovníci pěnivého moku ocení obrovský výběr světových i českých piv (kromě 10 speciálů na pípě vám zde nabídnou téměř 200 druhů lahvových piv), milovníci dobrého jídla skvěle připravené mušle a výborné speciality z grilu, romantici zase nádherný výhled na celou starou Prahu. A maminky určitě ocení krásný dětský koutek.

Více na www.t-anker.cz

Velký uši: Interaktivní hudební pohádka pro děti
Autor: Divadlo Na zábradlí
Velký uši: Interaktivní hudební pohádka pro děti
Netradiční interaktivní hudební pohádku pro děti od 3 let uvede v sobotu 15. 6. 2013 od 15:00 hodin pražské Divadlo Na zábradlí. Příběh dvou dívek, které se potkají v lese a vydají se na dobrodružnou cestu za tajemstvím ukrytým v jeskyni. Cestou je provází sova, potkají skřítka a ducha ticha, dají si indiánská jména a navzájem se od sebe mnoho naučí. Každá z dívek se totiž něčeho bojí a na této cestě se musí se svým strachem vypořádat. Inspirováno příběhem krále Midase. Děti se na základě zvuku, rytmu a melodie samy sapojí do příběhu který svou fantazií spoluvytvářejí. V inscenaci je použita Orffova metoda, která hravou formou rozvíjí elementární smysl pro rytmus a hudebně-pohybové cítění. Prostřednictvím všestranných aktivit a tvořivých dětských hudebních her se u dětí prohlubuje jejich fantazie, představivost, kreativita a hudební vnímavost.

Více na www.nazabradli.cz

Slavnosti draků, dračic a dráčků z pohádek čaroděje Archibalda I.
Autor: starehrady.cz
Dračí slavnosti ve Starých Hradech
Slavnosti draků, dračic a dráčků z pohádek čaroděje Archibalda a mnohých dalších vypukne v sobotu 15. 6. 2013 na Hradě a zámku Staré Hrady. Těšit se můžete také na velký rytířský turnaj na počest dračí princezny, jarmark, soutěže, hry a řadu překvapení pro děti i dospělé po celý den. Kromě toho můžete navštívit hned tři prohlídkové okruhy.

Více www.starehrady.cz

Geniální sedmiletý fotograf představí své fotografie
Vezměte své děti a přijeďte se do Holešova podívat na výstavu fotografií sedmiletého Kryštofa Vaňka, který je považován za Mozarta ve světě české soudobé fotografie. Sympatický prvňáček je opravdu velmi plodný autor: v Zámecké galerii svého rodného města představuje 57 fotek z irských národních parků, severní Moravy a průřez tvorbou. Kryštof je přírodou fascinován a jeho schopnost dívat se přes hledáček objektivu je v jeho věku obdivuhodná. Fotí od 3 let a kompozice si vytváří sám. Minulý víkend vydražil své fotografie na fotofestivalu Open Air Foto v Českém Krumlově a výtěžek věnoval na pomoc postiženým povodněmi. Výstava v Holešově trvá do 29. 9. 2013. Více www.holesov.info. Příští víkend můžete prohlídku fotografií spojit s návštěvou  Holešovské Regaty, hudebního festivalu pro celou rodinu. Tamní zámecká zahrada ožije koncerty a bohatým doprovodným programem s nabídkou dětských atrakcí zdarma.

Více www.holesovskaregata.cz

Přijďte strávit den na Kongres žen!
Není vám lhostejná role žen ve společnosti od mateřství po politiku, jejich postavení na trhu práce? Pak se přijďte podívat na historicky první český Kongres žen – nejen pro ženy, který proběhne v sobotu 15. června v Národním domě na Vinohradech. Zúčastnit se můžete diskuzí, přednášek i workshopů. Pestrý celodenní program ale nabídne i možnost popovídat si se zajímavými osobnostmi nebo si odpočinout u módní přehlídky a koncertu. To vše zdarma (od vstupu, seminářů, přes kulturní program až po celodenní občerstvení (ochutnávka jídel z Gruzie, Indie a Arménie)) a s celodenním hlídáním dětí.

Patronkami Kongresu žen se stala řada známých osobností, s některými z nich bude možné se na Kongresu i osobně setkat. Za všechny jmenujme moderátorku Ester Janečkovou, herečku Simonu Babčákovou nebo kandidátku na prezidentku Táňu Fischerovou.

Registrujte se zdarma na www.kongreszen.cz

Cestovatelská beseda o Jamajce pro rodiče
Líbí se vám styl, kterým žijí lidé na Jamajce, a chtěli byste se někdy do této exotické země podívat? Pak se vydejte už v pátek 14. června 2013 v 17 30 hod do pražského centra Hamko. Čeká na vás tady příjemné povídáním o historii a kultuře, která se na tomto ostrově nachází. Zástupkyně Turistické centrály Jamajky v ČR představí tuto zajímavou turistickou destinaci, kam rádi jezdí také rodiny s dětmi. Dozvíte se více o historii, zábavě, přírodě a jiných kouzlech ostrova v Karibském moři. 

Více na http://www.hamko.cz/kalendar/cestovatelska-beseda-jamajka-558.htm

Vatra, holubce a folklor: přibližte dětem kulturu Ukrajiny
Ve Velkých Karlovích pořádají o víkendu 15. a 16. června Festival ukrajinské kultury. Připraven je bohatý folklórní program, v němž se představí několik souborů lidových písní a tanců, sobotní večer zakončí tradiční vatra, můžete ochutnávat typické ukrajinské pokrmy, pro děti zde bude zábava ve venkovním dětském koutku s ukázkami tradičních ukrajinských her a také venkovní galerie s výstavou obrazů ukrajinských umělců. 

Více na www.arealleskova.com

Klíčová slova: tipy na výlety
Diskuse ke článku
.
Související články