Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zbavte své oblečení zvířecích chlupů: Tyhle triky fungují!

Trápí vás zvířecí chlupy na oblečení? Máme pro vás tipy, jak se jich zbavit, aniž byste se museli přestat mazlit se svým psem či kočičkou.
22. října 2013 | 14:00

Když jsem před půl rokem začala sdílet domácnost nejen s manželem, ale také s černým psem, nedovedla jsem si představit, jak velká změna to bude pro můj šatník. Ne že bych musela změnit styl oblékání, spíše se mé oblečení proměnilo v chlupaté kousky. Naštěstí triky na odstranění psích chlupů nejsou tak složité a fungují!

Sterilní prostředí? Asi ne!

Pokud vlastníte nějaké to chundelaté zvířátko, je téměř nemožné zbavit se jeho chlupů úplně. Museli byste přizpůsobit svůj byt tak, aby v něm nebyl žádný materiál, který chlupy přitahuje. Jenže představte si byt bez koberců, čalouněného nábytku, polštářů i závěsů, jen s hladkými a často chladnými materiály.

Šatna
Autor: Shutterstock.com
Stejně tak ze svého šatníku byste museli odstranit vlněné a bavlněné materiály a ponechat jen viskózové, hedvábné a polyesterové, které jsou hladké a chlupy na nich tolik neulpívají. Taková změna by se asi líbila jen málokomu z nás, ale jak to udělat abychom nechodili do zaměstnání obalení srstí našich zvířecích miláčků?

Kartáčujte před praním

Než dáte prádlo do pračky, každý kousek vyklepejte. Materiály, které chlupy více přitahují, překartáčujte měkkým kartáčem na šaty a pak teprve je dejte do pračky.

Praní prádla
Autor: Shutterstock.com
Super silná houbička na nádobí

Ke každé várce prádla přidejte do pračky čistou molitanovou houbičku na nádobí, která na sebe nachytá chlupy uvolněné do vody. Ty by se jinak opět přichytily na prádlo.

Při žehlení použijte gumové rukavice

Zbylé chloupky z oblečení odstraníte před žehlením díky obyčejným gumovým rukavicím. Natáhněte si je na ruce, navlhčete a prádlo s nimi jednoduše uhlaďte. Chlupy se na rukavice nalepí a pak je stačí jen opláchnout.

Lepicí váleček na oblečení
Autor: Shutterstock.com
Prádlo skladujte na ruby

Jestli si vaši miláčci rádi hrají v zásuvkách nebo skříních, skladujte oblečení složené na ruby, vlnění svetry pak raději uložte do průhledných plastových vaků, do kterých se žádné zvíře nedostane.

Lepící váleček to jistí

Loučili jste se před odchodem se svým pejskem nebo kočičkou a teď máte zase oblečení samý chlup? Každý majitel zvířecího miláčka by pak měl mít u sebe čistící váleček na oblečení, kterým se rychle zbaví nečistot na oblečení.

Video se připravuje ...