Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jaké je vaše znamení podle indiánského horoskopu? Objevte v sobě šelmu!

  • ...
    23. dubna 2014 | 16:00

    Indiánská astrologie, má stejně jako ta klasická, 12 znamení zvěrokruhu. U indiánů se tato znamení ovšem nazývala "totemy" a každý jeden z nich představoval silné zvíře, příslušníka jednoho z Kmenů Země. Podívejte se, jaké zvíře podle indiánského horoskopu náleží právě vám a na našem webu horoskopy.blesk.cz si přečtěte, co vám podle indiánů přinese měsíc květen.

  • Sokol (21.3. - 19.4.)

    sokol
    Autor: shutterstock.com
    Živel: Oheň (síla, energie, rozhodnost)

    Vítr: Východní (cílevědomost, vůle, intuice)

    Stejně jako sokol jste i vy dravci, kteří jsou schopni kdykoliv z naprostého klidu a vyčkávání vystartovat, abyste ulovili svoji kořist. Většinou se nezaobíráte dlouhými plány a přemýšlením "co by, kdyby". Věříte, že všechno má svůj pravý čas a že příležitosti je nutné se dravě chopit.

    Z neúspěchů se poměrně rychle otřepete a berete je spíše jako zkušenost. Vlastní selhání si připouštíte jen málokdy. Jste workoholiky, nesnášíte lenochy a povaleče a nikdy neodpustíte, když s vámi někdo nehraje fér. Pokud si ale nedáte pozor, může vaše pověstná upřímnost sklouznout až k hrubosti a bezohlednosti.

    Musíte se naučit krotit svoji vášnivou povahu a být ochotni dělat kompromisy. Obzvláště vůči těm, na kterých vám záleží a pro které byste snesli i modré z nebe.

  • Bobr (20.4. - 20.5.)

    bobr
    Autor: Blesk – Slávka Červená a archiv Krajského úřad Zlín
    Živel:
    Země (stabilita, cílevědomost, organizovanost)

    Vítr: Východní (cílevědomost, vůle, intuice)

    Co je pro Bobry nejdůležitější? Jistota a bezpečí. Ať už v rodinném nebo profesním prostředí. Jste naprostými realisty. Vzdušné zámky a snění s otevřenýma očima prakticky neznáte. Mnohem častěji vás může člověk načapat, jak si doma u stolu píšete do tabulky plán na následujících 10 let, zahrnující hypotéku, potomky i dovolenou u moře.

    Váš jasný plán a do detailů promyšlená vize nejsou ale jen na parádu. Moc dobře víte, co chcete a cílevědomě si za tím jdete. Pomalu, ale jistě, to je vaše heslo. Mravenčí práce a absence chaosu se vám také vždycky vyplácí a to, čeho jste dosáhli, má pevné základy, takže se jen těžko může stát, že byste o to přišli. Zbytečně neriskujete a na nejisté či hazardní podniky vás rozhodně nikdo nepřemluví.

    Jste velkorysí, ale ne lehkomyslní. Ochotně podáte pomocnou ruku někomu, kdo si to zaslouží. Příživníky ale nestrpíte. Z vaší dobromyslné povahy může čerpat jen někdo, kdo vás přesvědčí o tom, že si vaši pozornost zaslouží. Na druhou stranu vaše potřeba neustále myslet na zadní vrátka a vždy dokončit to, co jste začali, vám brání impulsivně změnit plán a věnovat se byť i zajímavějšímu a lepšímu projektu.

  • Jelen (21.5. - 20.6.)

    jelen
    Autor: Florian Moellers/Wild Wonders of Europe
    Živel:
    Vzduch (inteligence, myšlení, bystrý úsudek)

    Vítr: Východní (cílevědomost, vůle, intuice)

    Jste rozenými diplomaty. Umíte se bravurně vyhnout stresu a konfliktům, protože je dokážete předvídat a razíte heslo "kdo uteče, ten vyhraje". Když už ale nevyhnutelně k nějakému střetu dojde, dokážete se k němu postavit čelem a ukázat, že vaše jelení parohy nejsou jen na ozdobu.

    Jste velmi inteligentní, bystří a výmluvní a skvěle se hodíte pro pracovní pozice, kde je nutná komunikace s veřejností. Jednoduše by se dalo říci, že se vymluvíte ze všeho a dokázali byste ukecat i mrtvého. Díky tomu jste okolím často obdivování, což je dobře, protože doslova potřebujete být středem pozornosti.

    Navzdory svým nesporným kvalitám jste poměrně nestálí a nedůslední, a  to jak v profesním životě, tak ve vztazích. Velmi často se vám stává, že jakmile vás práce, na které jste dělali, přestane bavit, s klidným srdcem ji přehodíte na někoho jiného. Přitom ze sebe s výmluvností vysypete stovky výmluv a tisíce důvodů, proč vy zrovna nemůžete.

  • Datel (21.6. - 21.7.)

    datel
    Autor: shutterstock.com
    Živel:
    Voda (cit, emoce, dobromyslnost)

    Vítr: Jižní (vnímání, cit, empatie)

    Kolik máte opravdových přátel? Pravděpodobně jste se teď nadlouho zamysleli a řekli, že by se dali spočítat na prstech jedné ruky. Vaší osobitou vlastností je ale fakt, že lidí, kteří považují za dobrého přítele právě vás, je zhruba desetinásobek.

    Jste velmi citlivé bytosti, které umějí naslouchat a vždy vlídně poradit. Dostanete-li se do konfliktu (což se stává velmi zřídka), nesete to velmi těžce a zuby nehty se snažíte co nejrychleji se usmířit a vyřešit příčinu hádky. Přesto rozhodně nejste slabochy, se kterými může každý orat. Naopak jste velmi silné, stabilní osobnosti.

    K negativům Datlů patří, že pro potřeby druhých často zapomínáte na sebe a tím i na své milované. Věnujete se občas jen tomu, co baví vás, rozhodně si to zasloužíte. Snažte se také dělat něco se svojí náladovostí. I když je způsobena vaší zvýšenou citlivostí na problémy a nálady druhých. Relaxujte u tepla rodinného krbu, protože právě domov je vaší oázou klidu a míru.
    Astrodny blesku
    Autor: blesk.cz
  • Losos (22.7. - 21.8.)

    losos
    Autor: shutterstock.com
    Živel: 
    Oheň (síla, energie, rozhodnost)

    Vítr: Jižní (vnímání, cit, empatie)

    Máte v sobě tolik energie, že by vám ji mohl každý jen závidět. Vaše silná vůle je motorem, který vás žene vstříc vašim cílům a úspěchu. Navíc máte velmi silnou osobnost a jste rozenými vůdci, takže nemáte problém na své cestě zdolat každou překážku.

    Současně jsou Lososi velkorysí a ostatní k vám vzhlížejí a mají k vám důvěru. Dokážete ostatní často strhnout, vnutit jim své nadšení a dotlačit je k dosažení jejich cílů. Při tom ale občas zapomínáte, že na světě existují i jíné názory, myšlenky a postoje, než jsou ty vaše. Rozhodně by vám prospělo více naslouchat také přáním těch druhých. Možná zjistíte, že chtějí úplně něco jiného, než vy.

    Vyskytne-li se ve vašem životě nějaký problém, berete ho jako výzvu a ochotně se do něj pouštíte. Díky tomu si často nejste schopni přiznat, že už je toho na vás moc a že se blíží celkové vyčerpání. Když to práce vyžaduje, nejíte, nespíte a neodpočíváte, což je velká chyba, protože i losos musí načerpat sílu, než se vydá na dlouhou a nebezpečnou cestu.

    Jste velmi velkorysí a vstřícní, pokud ale zjistíte, že k vám byl někdo blízký neupřímný, nebo s vámi hrál špinavou hru, pravděpodobně už mu nikdy neodpustíte.

  • Medvěd (22.8. - 21.9.)

    medvěd
    Autor: archiv Blesku
    Živel:
    Země (stabilita, cílevědomost, organizovanost)

    Vítr:  Jižní (vnímání, cit, empatie)

    Nejvýraznějšími vlastnostmi vaší osobnosti je naprostá samostatnost, nezávislost a zodpovědnost. Jste přesvědčeni o svých kvalitách a také o tom, že jen vy jste schopni zvládnout jakákoliv úkol bez chybičky. Díky tomu se často stane, že s vámi ostatní nechtějí pracovat, protože jim dáváte najevo, že je vlastně vůbec nepotřebujete. O to tvrději a pilněji však potom musíte zabrat. Často si tak zbytečně škodíte.

    Jestli něco nesnášíte, pak je to když věci nejdou tak, jak jste si to naplánovali. Nečekaná překvapení, nevyžádané změny a náhody vás přímo děsí. Pokud musíte udělat rychlé rozhodnutí, většinou se zaseknete.  Přestože ale postrádáte operativní schopnosti a víru ve vlastní intuici, v plánování a podrobné analýze vám nikdo nesahá ani po kotníky.

    Není velkým překvapením, že ani do partnerských vztahů se Medvěd nevrhá po hlavě. Ostatně život o samotě vám nečiní nejmenší problém, takže nevidíte důvod, proč byste měli spěchat s manželstvím. Pokud si ale někdo získá vaše obezřetné srdce, těžko by našel více milujícího, loajálního a věrného partnera, než jakým jste vy.

    Naučte se být tolerantnější a kroťte své puntičkářství. Stanete se oblíbenějšími, okolí bude mít více příležitostí ocenit vaše nesporné kvality a vy nebudete na všechno sami.

  • Havran (22.9. - 22.10.)

    havran
    Autor: shutterstock.com
    Živel:
    Vzduch (inteligence, myšlení, bystrý úsudek)

    Vítr: Západní (poznání, moudrost, laskavost)

    Jste miláčkem každé společnosti, ve které se kdy objevíte. Což je pro vás velmi dobře, protože o samotě doslova trpíte a jedině ve společnosti se cítíte sebevědomě a bezpečně. Jste velmi otevření, přátelští a veselí. Nemáte rádi konflikty a z hádek si neděláte těžkou hlavu. Ostatně svojí bezprostředností každého odzbrojíte.

    I přes povrchní vztahy, které Havrani navazují s každým okolo, jste velmi přemýšliví jedinci. Vaší zábavou je nad vším dumat, hledat si nové informace a prakticky celý život se samovzdělávat. Na druhou stranu potřebujete všechno zhodnotit ze všech možných úhlů, takže se snadno může stát, že vám unikne výhodná příležitost.

    Dejte si pozor na svoji přílišnou důvěřivost. Vaše otevřená mysl snadno podléhá intrikám a pomluvám a je také velmi snadné vás ovlivnit. Proto byste si měli dávat velmi velký pozor na to, s kým se stýkáte a komu důvěřujete.
    Astrodny blesku
    Autor: blesk.cz
  • Had (23.10. - 22.11.)

    had
    Autor: wikipedia.cz
    Živel:
    Voda (cit, emoce, dobromyslnost)

    Vítr: Západní (poznání, moudrost, laskavost)

    Jste skutečně moudrými a hloubavými pozorovateli, kteří si nedají pokoj, dokud nepřijdou všemu na kloub. Tajemství a nevědomost vás rozčilují. Ne že byste potřebovali roznášet drby, ale nejste schopni žít v nevědomosti. navíc máte intuici a šestý smysl, takže je opravdu velmi těžké s vámi hrát falešnou hru. Partnerovu nevěru okamžitě prokouknete.

    Příliš neoblibujete kompromisy a jen neradi na ně přistupujete. Zlatá střední cesta vás neláká - chcete buď levou nebo pravou, ale nikdy ne tu uprostřed. Ne, že byste uvažovali černobíle, ale prostě rádi víte, na čem jste. I když jste ochotni kdykoliv pomoci tam, kde je to potřeba, pokud s vámi někdo nehraje fér, dokážete vycenit své hadí zuby a pořádně kousnout. Hadi jsou velmi vytrvalí a obětavě a tvrdohlavě sledují svůj cíl.

    Odnaučte se přeceňovat vlastní schopnosti. Moc dobře víte, že vás to vyčerpává a bohužel vám přemíra práce nabourává i imunitu. U hadů, více než u ostatních znamení, je potřeba, aby se naučili relaxovat.

  • Sova (23.11. - 21.12.)

    sova
    Autor: shutterstock.com
    Živel: 
    Oheň (síla, energie, rozhodnost)

    Vítr: Západní (poznání, moudrost, laskavost)

    To, co vás celý život žene kupředu je vaše víra v lidstvo a ve vyšší ideály. Máte v sobě vysoko nastavené morální hodnoty a nedělá vám problémy se jimi řídit. To poslední, co by o vás někdo mohl říct je to, že jste povrchní. Hledáte ve všem vyšší smysl a horlivě ho šíříte i směrem k ostatním.

    Jste nenapravitelnými idealisty a máte pocit, že jste dokonalí. Když ale zjistíte, že tomu tak není, vaše ego je do krve zraněno. Přesto se časem oklepete a znovu získáte pocit své nenahraditelnosti. Právě z toho důvodu jsou Sovy občas považovány za namyšlené a povýšené.

    Sovy mají silně vyvinutý smysl pro čest a nikdy se nesmíří s bezprávím a beznadějí. Na svět koukáte s optimismem a jste vždy otevření novým nápadům a myšlenkám. Když věci nejdou tak, jak jste si mysleli, nemáte problém začít znovu a jinak. Jste renesanční lidé a tomu odpovídají i vaše netradiční koníčky.
    Astrodny blesku
    Autor: blesk.cz
  • Husa (22.12. - 19.1.)

    husa
    Autor: shutterstock.com
    Živel:
    Země (stabilita, cílevědomost, organizovanost)

    Vítr:  Severní (obnova, harmonie)

    Máte ohromnou vnitřní sílu, která sice není na první pohled vidět, ale o to víc umíte překvapit. Pyšníte se odhodláním, se kterým přistupujete nejen k problémům, ale i k životu samotnému. Vaší předností není impulsivnost, ani spontánní reakce, ale schopnost pořádně si promyslet situaci a pak se s hlavou hrdě vztyčenou vydat na cestu za vaším cílem.

    Za dosažením vašich úspěchů stojí vaše tvrdohlavost, houževnatost, neuvěřitelná píle a schopnost klást práci před zábavu. Sice nejste hned vidět a nepatříte mezi promile nejbohatších lidí světa, ale husí úspěchy stojí na pevných základech a nikdo vám je nevezme.

    Jste velmi materialisticky založení. na co si nemůžete sáhnou, to jako by pro vás neexistovalo. Navenek vzbuzujete pocit, jako byste byli citově chladní, ale komu dáte šanci poznat vás opravdu do hloubky, ten brzy zjistí, že jen nejste schopni dávat své emoce najevo příliš rychle, ale že vaše city umí být stejně vroucné, ne-li ještě hlubší.

  • Vydra (20.1. - 18.2.)

    vydra
    Autor: David Malík, archiv 2media.cz, archiv Blesku
    Živel:
    Vzduch (inteligence, myšlení, bystrý úsudek)

    Vítr:  Severní (obnova, harmonie)

    Jste nenapravitelnými optimisty, což vám značně usnadňuje život. Problémy si buď nepřipouštíte, nebo věříte, že stejně jak přišly, tak i odejdou. Komplikace chápete jako hru a jako možnost, jak změnit svoji zajetou rutinu. Díky tomu máte nenapodobitelné kouzlo osobnosti a vašemu šarmu je velmi snadné podlehnout.

    Oplýváte silně vyvinutou kreativitou, jste nápadití, tvůrčí a sršíte dobrými a zábavnými nápady. Jste ale také velmi pracovití a máte vyvinutý smysl pro čest. Určitě si nikdy nebudete připisovat zásluhy někoho jiného, naopak raději pomůžete, aniž byste za to cokoliv žádali nazpátek.

    Vaše lehkomyslná povaha ale často způsobí, že neumíte brát vážně věci, které by si zasloužily vaši plnou pozornost, což platí hlavně v oblasti partnerských vztahů. I když stejně jako vydra potřebujete volnost, musíte se naučit, že některé věci prostě musíte obětovat. Vaše zálety a nepochopí úplně každý. Pokud jste stále ve fázi, kdy pro vás "navěky" znamená "na pár let", hledejte si partnera, který to má podobně, jinak budete nešťastní vy i vaše polovička.

  • Vlk (19.2. - 20.3.)

    vlk
    Autor: profimedia.cz, rozhlas.cz
    Živel:
    Voda (cit, emoce, dobromyslnost)

    Vítr:  Severní (obnova, harmonie)

    I když byste to od vlka neočekávali, stejně jako on jste velmi citliví a plaší. Jako poslední znamení Kruhu Země jste navenek velmi plaší a ostýchaví, zatímco uvnitř "smečky", tedy vaší rodiny projevujete silné ochranitelské sklony.  Intuitivně jste schopni vycítit pocity a potřeby druhých a vždy jim dokážete spolehlivě pomoci.

    Jste velmi srdeční, dobromyslní a důvěřiví. Právě díky tomu by se snadno mohlo stát, že ostatní vaší hodné povahy zneužijí. Naučte se vycenit zuby, když se vám něco nelíbí. I když se nikdy nebudete bít osvé místo na slunci, nenechte si skákat po hlavě. Na to jste až moc křehcí.

    Žijete spíš ve světě vlastní fantazie a harmonického snění, než v okolní realitě. Máte blízko k věcem a vědám, které přesahují materiální svět a s oblibou se jim věnujete. Měli byste se ale naučit stát alespoň občas nohama pevně na zemi. Nebo si alespoň najít partnera, který vás schová pod svá ochranná křídla.
    Astrodny blesku
    Autor: blesk.cz

Autor: brig
Diskuse ke článku
.