Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Poznejte méně tradiční cíle letní dovolené

6. února 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Také občas zatoužíte prožít letní dovolenou trochu jinak? Okusit něco méně tradičního, dovolenou si užít všemi smysly a stát se na chvíli „domorodcem“? Načerpejte inspiraci pro nadcházející letní sezónu a s výběrem neotálejte. Právě v tuto chvíli nabízejí cestovní kanceláře nejlepší ceny a nejširší nabídku.

Temperament ve stylu Andalusie – zažijte ho!

Hudba, barvy, vášeň, moře, výborné jídlo, ještě lépe víno, zahrady plné pestrobarevných květů, úzké uličky, krásné výhledy, bohatá historie a temperamentní lidé. Takové skvosty skrývá Andalusie, nejjižnější část Španělska, perfektní místo na dovolenou pro ty, co mají rádi změnu, dobrodružství a chtějí si užívat života naplno.

Andalusie nebo Al Andalus je nejjižnější částí Španělska a od roku 1978 je autonomním společenstvím s 8 provinciemi (Almeria, Cadiz, Cordoba, Granada, Huelva, Jaen, Malaga, Sevilla). Na jejím území se vystřídali iberské kmeny, Římané, Vandalové, neobešly ji ani protinapoleonské války a muslimská nadvláda. Množství národů, kulturních a náboženských vlivů zanechalo na Andalusii svou neopakovatelnou stopu. Pokud rádi obdivujete památky, tady se rozhodně nudit nebudete.

Autor: FIRO-tour, a.s.

Poznejte nejdivočejší a nejbarevnější přírodní ráj ve Středozemním moři, poznejte Korsiku.

Ani se nechce věřit, že existuje tak krásné místo na zemi. Je to jako by někdo hodil růžový kámen do moře. Proto jen těžko najdete někde na světě takovou hustotu přírodních krás na malém území, a ne náhodou prohlásil známý rodák z Korsiky Napoleon Bonaparte: “Se zavřenýma očima poznám Korsiku podle její vůně …”.

Autor: FIRO-tour, a.s.

Vyplatí se poznat historii nejkrásnějších míst Středomoří – Ajaccio, Bonifaccio, Calvi, Ile Rousse, nebo projet Korsiku na kole, což je bezpochyby velkým zážitkem. V neposlední řadě je ostrov rájem pro turisty a horolezce s lahůdkami jako Monte Cinto, Restonica, Anglické kaskády. Milovníky koupání určitě okouzlí nádherné bělostné písečné pláže se zajímavou přírodní scenérií – ať už macchiemi nebo opevněnými janovskými věžemi, které sloužily na obranu ostrova.

Albánie a dovolená u moře? Proč ne!

Albánie to je krajina krásných extrémů. Vysoké, ostré, skoro nedostupné hory a dole pod nimi úžasné pláže a liduprázdná zákoutí. A když najdete chvilku ve vaší prohlídce historických částí města a posedíte v jednom z podniku v “Bloku”, bývalém hnízdě komunistických nejvyšších papalášů, zjistíte, jaké množství kaváren, restaurací a barů zde je.

Čas vám uplyne jako voda, pokukovat kolem, užívat si krásného počasí, zajímavé architektury, levného jídla a pití dokáže na dlouhou dobu zaměstnat prakticky každého návštěvníka. Něco jiného na další den? Proč ne! Pokud nehodláte strávit dovolenou pouze na pláži, je možné se vydat směrem na sever Albánie, do hor a krás této země. Po pár hodinách jízdy (tady se cesty neměří na kilometry, ale na minuty a hodiny) se dostanete blíže ke všudypřítomným horám. Můžete opěvovat krásu národních parků Albánských Alp a jejich překrásná člověkem nedotknutá údolí a strmá úbočí.

Autor: FIRO-tour, a.s.

Sardinie, nejúžasnější pláže s mořem jako v Karibiku.

Milujete moře a slunce? Nedokážete si bez nich představit letní dovolenou? Pak je Sardinie vaše nejlepší letní destinace. Moře je tu tak průzračné, že si ze začátku pořád protíráte oči a štípete se do tváří, abyste se ujistili, že se vám to nezdá. Voda je smaragdová, modřejší než modrá, průzračnější než průzračná. Najdete zde nejprůzračnější smaragdové moře jako stvořené pro šnorchlováni.

Potápění je zajímavější na plážích, kde je více kamenů či kolem skalních útesů.  Právě zde se skrývají různí mořští živočichové a hejna ryb. Krátce po vstupu do vody z růžových kamínků se začínají objevovat lávové kameny, takže jen pár metrů od břehu jsou k vidění hvězdice, krabi a rejdění ryb. Užijte si Sardínii a její nejprůzračnější smaragdové moře jako stvořené pro šnorchlováni.

Video se připravuje ...