Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Manuál šťastného života: Kdy prožívají šťastné okamžiky celebrity?

  • 21. listopadu 2017 | 10:57

    Štěstí pro každého člověka znamená úplně něco jiného, ale žít šťastný a spokojený život touží většina z nás. Co si myslí o štěstí, kdy prožívají šťastné okamžiky a co jim v životě dělá radost, nám prozradilo třináct známých osobností. 

  • Anna Geislerová

    Autor: profimedia.cz

    "V některých chvílích si opravdu bývám vědoma toho, že štěstí není nic automaticky daného. Je to schopnost radovat se z toho, co se právě děje. A mohou to být dvě vteřiny nebo hodina. Tak toho si vědoma jsem a někdy se v těch momentech úplně tetelím, i když se mi za to děti smějí. Ale pak jsou zase dlouhé temné rokle a údolí stínů, kdy se ploužím životem stejně banálně jako všichni ostatní. Takže nejsem stoprocentně zenová a šťastná. A myslím, že neznám člověka, který to dokáže. Leda že by rezignoval na normální obyčejný život."

  • Linda Rybová

    Autor: profimedia.cz

    "Občas si jdu zacvičit jógu nebo pilates, občas se válím v posteli, přečtu si knížku, jdu někam s kamarádkami. Už se to změnilo, je to lepší. Ale až to bude ještě lepší, přála bych si mít možnost třeba týden si jenom číst, abych se vůbec nemusela zvednout. To mi hodně chybí. Dřív jsem na to bývala zvyklá a přinášelo mi to štěstí, dlouho jsem z toho potom žila. Také bych se chtěla víc věnovat nadačnímu fondu Kolečko, který pomáhá dětem po těžkých úrazech a jehož patronkou jsem už deset let. Dělám sice, co můžu, ale zároveň vím, že bych mohla dělat víc, kdybych měla čas. A také bych chtěla znovu začít tančit. K tomu se vlastně už schyluje, plánuju něco v tomto směru s jednou kamarádkou. Bude to sice strašně trapný, ale to nevadí. Jako dítě jsem tančila, později jsem na to zanevřela a teď mi takový druh pohybu chybí. I kdyby to bylo jenom mně pro radost."

  • Tereza Maxová

    Autor: profimedia.cz

    "Jde o to, jak člověk štěstí vnímá. Nemocí jednadvacátého století je rakovina a deprese. Zjistila jsem, že štěstí je měřitelné. Je to proces, který něco v organismu chemicky vyvolává – a on to zpět reflektuje. Někdo si štěstí dokáže navodit meditací, objevuje se při narození dítěte v těle matky, po vykonané fyzické práci... To jsou velké dávky. Pak jsou ale ty malé, které zbytečně pomíjíme. Já třeba naposledy pocítila ohromný nával štěstí, když jsem byla se svým přítelem Burakem v Jordánsku, v Petře, a zapadalo slunce. Najednou mě napadlo, že tohle přesně je ten okamžik, kdy bych mohla zemřít."

  • Jitka Schneiderová

    Autor: profimedia.cz

    "Jsem moc vděčná za to, že můj život je nyní takový, jaký je. Jsem vděčná za ty dny, které teď žiju. A přála bych si, aby to zůstalo stejné, aby se nezměnilo vůbec nic. Víte, jak se vždycky říká: Co je u tebe nového? – Naštěstí nic. To bych si chtěla udržet. Čeká mě hezká práce, na kterou se těším, mám radost, že má holčička je stále zdravé a spokojené dítě. Chtěla bych si udržet tu drobnou radost, která ve mně stále je, jako kdybych dostala nějaký dárek."

  • Helena Houdová

    Autor: profimedia.cz

    "Stát ve své síle pro mne znamená být sama sebou, neznejisťovat se tím, co si myslí ostatní. Ale trvalo mi to hrozně dlouho, než jsem se k tomu dostala, dovolila jsem si to a uvědomila jsem si, že je to základ štěstí. Následovat dar, který mám a který dělá mě mnou, byť spoustě lidí připadám divná. Tahle společnost nebo systém, chcete-li, nám skrze média říká, koho máme milovat a koho nenávidět a co si máme koupit a jak máme žít, jací máme být, co máme dělat i cítit... A já se učím následovat sebe. A zároveň dávat důvěru svým dětem, aby v té své síle mohly stát odmalička."

  • Mahulena Bočanová

    Autor: profimedia.cz

    "Ještě jsem ani nevěděla proč, ale od prvního okamžiku těhotenství jsem byla nekonečně šťastná. Věděla jsem, že se mi mění celý život. A že v něm budu silnější. Až narození Márinky dalo mému životu smysl. Poprvé jsem poznala na světě člověka, který je absolutně upřímný, čistý, krásný a něžný. Toužila jsem ho potkat a on se mi narodil! Zlepšila mě o sto procent. Kdokoli se ocitne v její blízkosti, má najednou dobrou náladu, začne vnímat štěstí, radost... Ona je boží člověk."

  • Ondřej Sokol

    Autor: profimedia.cz

    "Změnil jsem životní styl. Řešili jsme nějaké pracovní problémy a já jsem zjistil, že potřebuju víc síly a energie a že už jí nechci plýtvat na jiné věci. Přestal jsem se likvidovat večírky a začal každý den jezdit na kole nebo běhat. Běhám, i když mě to nebaví a dělám to opravdu jen kvůli tomu rozhodnutí a pro ten dobrý pocit potom. Ono mi pak i to cigáro chutná víc."

  • Simona Krainová

    Autor: profimedia.cz

    "K tomu, aby člověk zářil, potřebuje vnitřní štěstí, pohodu. Myslím, že já sama jsem vyrovnaná a spokojená, když vím, že mě má někdo rád, že za mnou někdo stojí a můžu se o něj opřít. S manželem se cítím bezpečně, a kdyby se mezi námi dělo něco negativního, hned by to na mně bylo poznat, já tyhle věci neumím skrývat. Mít svou lásku je pro život strašně důležité a spousta lidí ji také celý život hledá. Najít spřízněnou duši je těžké, ale když se to člověku povede, měl by si na ni dávat pozor."

  • Marie Doležalová

    Autor: profimedia.cz

    "Docela ráda tancuju sama doma, je to pro mě takový ventil emocí. A ráda tancuju na večírcích, když se trochu opiju, taky to je způsob, jak uvolnit emoce. Jen mě překvapilo, jak daleko je profesionální tanec od téhle radosti a uvolněnosti. Je strašně těžký, člověk musí přemýšlet o každém svalu v těle, vědomě s ním hýbat. Ten tanec je nakonec krásný, ale opravdu velmi náročný. Nečekala jsem sice, že to bude snadné, ale když jsem si to vyzkoušela na vlastní kůži, zjistila jsem, že je to ještě tak pětkrát obtížnější, než jsem si myslela."

  • Vica Kerekes

    Autor: profimedia.cz

    "Někdy si říkám, že v dnešní době a v teritoriu, kde žijeme, nejsou žádné války a jsme svobodnější, než jsme kdy byli. Nemusíme řešit existenční otázky, neumíráme hlady, žijeme v dostatku. Ale přesto nejsme šťastní. To mě zajímá, proč to tak je, proč to tak máme v každodenním životě. Přitom vůbec nemáme právo cítit se mizerně. Okolnosti jsou příznivé, nemáme právo být nešťastní – tak s tím pojďme něco udělat! Vycházím přitom sama ze sebe: já sama se chci cítit šťastná, mít každý den z něčeho radost. Proto jsem také začala u sebe, pilovala jsem postupy proti různým svým nedostatkům, protože když se mi na sobě něco nelíbí, snažím se to změnit. To mě baví a zajímá."

  • Vilma Cibulková

    Autor: profimedia.cz

    "Tajemství šťastného stárnutí je přece život sám?! Dodnes jsem ještě nestihla prokouknout třeba fígl, jak mohl Pán Bůh vymalovat motýla nebo vymyslet oko a z poloviny žížaly zrodit žížalu úplně novou. Jsem v údivu od rána do večera den co den, a to tajemství, čím mne ještě překvapí nebo nachytá na švestkách, to je obrovské dobrodružství. Na padesátku jsem se těšila jako malé dítě. Jupí, konečně budu zase na startu! A že mne starší děti hodně strašily, že budu bolestně sebe zpytovat! Nic. Nic děsuplného se nedostavilo. Jak by taky mohlo, když zpytuji každý měsíc už padesát tři let, že? Naopak – jako kdybych se vrátila zpátky na nulu, své nejmilejší číslo. Tomu mě přiučilo divadlo, že s každou novou postavou a jejím příběhem začínám znovu a znovu a znovu od začátku."

  • Tatiana Vilhelmová

    Celebrity prozradily, co pro ně znamená štěstí
    Autor: profimedia.cz

    "Já jsem prostě v harmonii a ano, jsem spokojená. A záchvěvy štěstí, to jsou jen takové nečekané chviličky a většinou je to z úplně obyčejných věcí. Ale rozhodně nemůžu říct, že jsem absolutně pořád šťastná a všechno je perfektní. Svět je nakloněná rovina a jsou věci, které mě trápí. Ale nejsem pesimistka a nenadávám jako spousta lidí kolem."

  • Hana Vagnerová

    Autor: profimedia.cz

    "Myslím, že opravdu existují metody, jak být v životě šťastnější, a že štěstí je opravdu volba. Třeba v tom, že si některé věci neděláte. Nemluvíte o sobě špatně, a to ani sama před sebou. To býval dřív můj velký hnací motor. Byla jsem k sobě tak kritická a ještě jsem na to byla pyšná, protože jsem myslela, že se díky tomu budu zlepšovat. Říkala jsem si: Nejsi dost dobrá, musíš víc makat! A byla jsem na sebe hrozně vostrá. Teď jsem se rozhodla, že to dělat nebudu. Přestala jsem o sobě negativně přemýšlet. A můžu vám říct, že to zní lehce, ale je to opravdu těžké."

    Kupte si speciál časopisu Moje Psychologie s názvem Manuál pro šťastný život prostřednictvím SMS:

    3789755:gallery:true:true

    Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru: 

    MPSTESTI mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

    Příklad: MPSTESTI Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

    Cena každé přijaté SMS je 99 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CN INVEST, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod.,mobil@cninvest.czwww.platmobilem.cz.

Autor: red
Klíčová slova:  vip, ze života hvězd, celebrity, názor, štěstí
Diskuse ke článku
.