Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak šel čas s Lady Gaga: Od modelu ze syrového masa až k elegantní dámě!

3. února 2016 | 06:00

Někdo ji miluje, jiný nenávidí, ale znají ji úplně všichni! Zpěvačka Lady Gaga se totiž v davu rozhodně neztratí. Ze šílené výstřednice se navíc postupně začala proměňovat v elegantní divu. Posuďte sami!

Stefani Joanne Angelika Germanotta se narodila 28. března 1986. Pseudonym Lady Gaga zvolila podle veleúspěšného hitu Radio Gaga od legendární skupiny Queen. Již ve třinácti letech začala vystupovat před mikrofonem, protože ji matka brala do klubů, kde pracovala.

V roce 2008 vydala album Fame, ze kterého je singl Poker Face a kterého se prodalo skoro 10 milionů kusů. V tom samém roce získala svou první nominaci na Grammy a všichni už tehdy věděli, že tahle extravagantní žena pořádně zamíchá se světovou pop music. O dva roky později se postarala o velký poprask, když na předávání hudebních cen MTV Video Music Awards přišla oblečená v šatech ze syrového hovězího masa. Její model tehdy napodobil i moderátor Leoš Mareš.

V roce 2011 vyhlásil časopis Forbes Lady Gaga za nejmocnější ženu planety a nabídky týkající se i jiných než hudebních oborů se začaly hrnout. V roce 2013 se zpěvačka stala tváří módního domu Versace. O další dva roky později činil odhad prodeje jejích alb za jeden rok neuvěřitelných 140 milionů, a tak byla vyhlášena za Umělce dekády 2010.

Možná největším překvapením pro všechny fanoušky i odpůrce Lady Gaga byla její hlavní role v 5. sérii hororového seriálu American Horror Story, za kterou si dokonce vysloužila Zlatý glóbus. Na co tahle holka sáhne, to je perfektní!

Podívejte se na její fotky do naší fotogalerie a sledujte i další životy celebrit!