Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jak šel čas s Adele a jaká je její největší neřest?

27. ledna 2016 | 06:00

Do hudebního světa se Adele Adkins (27) vrhla v roce 2008 se svým prvním albem s názvem 19. Za těch osm let ušla zpěvačka velký kus cesty, a to jak v soukromém životě, tak i v hudebním světě. Jak je možné, že si mladá Britka dokázala podmanit doslova celý svět? 

V roce 2011 dobyla s druhým albem 21 přední příčky snad všech světových hitparád. Získala Grammy a Oscara a pak se po Adele na tři roky slehla zem.

V roce 2012 vyplulo na povrch, že žije ve vztahu se Simonem Koneckim. V červnu téhož roku Adele oznámila, že je těhotná, a v říjnu přišel na svět Angelo James. Na nějakou dobu se stáhla ze světa šoubyznysu a její prioritou se stala rodina. Na své soukromí je skoupá, což potvrzuje i fakt, že se jí dařilo tajit jméno svého syna po dobu 94 dní od porodu.

Velký návrat

Tento rok na podzim se ale vrátila ve velkém stylu. Její píseň Hello překonala ve stahování a hitparádách snad všechny rekordy, které šly překonat, a stejně si vedlo i její nejnovější album 25, které vyšlo koncem listopadu. Jen během jediného týdne se stalo v USA nejprodávanějším albem roku 2015!

Adele svůj nádherný hlas trénuje už od čtyř let. Absolvovala prestižní britskou uměleckou akademii The Brit School, kde jejími spolužačkami byly například dnes také úspěšná zpěvačka Jessie J (27) nebo výherkyně britského X-Factoru z roku 2006 Leona Lewis (30).  

Nový životní styl  

Její velkou neřestí je láska k cigaretám, ve zvyku měla vykouřit za den 25 cigaret. Zlom přišel v roce 2011, kdy zničehonic ztratila hlas. Musela podstoupit operaci a odvolávat koncerty. Verdikt byl jasný: buď se vzdá cigaret, nebo kariéry. 

Začátkem tohoto roku se rozhodla vzdát se kouření už poněkolikáté. Poprvé vyzkoušela v boji proti cigaretám hypnoterapii v roce 2014, ale stejně se k zlozvyku vrátila. V současnosti to zkouší znova, tak doufejme, že tentokrát se to zpěvačce podaří už nadobro!

"Pokud bych v kouření pokračovala, zemřela bych pravděpodobně na nějakou nemoc, která s kouřením souvisí, a to není zrovna dobré," objasnila zpěvačka své rozhodnutí magazínu The Mirror. 

Od základů změnila svůj životní styl, díky čemuž výrazně zhubla. Je pod vedením trenéra, chodí pravidelně cvičit do posilovny a hlídá si jídelníček. A je vidět, že Adele nový režim prospívá!

Podívejte se na další články o slavné zpěvačce Adele.

 

Autor: luh