Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Případ pro exorcistu: Šok na faře! Polonahý spoutaný policista s roubíkem ze záchodové štětky

Vše nasvědčuje tomu, že jde o vraždu spojenou s rituálem vymítání ďábla - takzvaným exorcismem.
18. ledna 2015 | 16:45

Komisařka Výrová s kolegy tentokrát vyšetřuje vraždu spojenou s rituálem vymítání ďábla. A na faře se skutečně dějí podivné věci, které hraničí s nadpřirozenem. To na vlastní kůži zažije i policista, který si chtěl jen odskočit na toaletu.

Případ pro exorcistu
Autor: archiv ČT
Detektivové z oddělení násilné trestné činnosti v Olomouci pod vedením Marie Výrové vyšetřují ve 2. dílu seriálu Případ pro exorcistu bizarní a šokující případ vraždy mladé dívky. Vše nasvědčuje tomu, že jde o vraždu spojenou s rituálem vymítání ďábla – takzvaným exorcismem.

Případ pro exorcistu
Autor: archiv ČT
Svérázná a inteligentní kriminalistka Marie Výrová se svými kolegy Vitoušem a Mrázem postupně sleduje několik vyšetřovacích variant. Jejich pátrání je zavede na venkovskou farnost, do církevních kruhů a také mezi vysokoškoláky a pedagogy přírodovědecké fakulty. Rozkrývání pozadí případu odhaluje překvapivé osobní motivace podezřelých, přináší nečekaná rozuzlení a také eskalaci dalšího násilí, které se obrací přímo proti vyšetřovatelům.


Případ pro exorcistu je úspěšným pokusem o naplnění tradičního detektivního žánru. Východiskem se stal stejnojmenný úspěšný román Michala Sýkory, který pro televizní zpracování adaptoval scenárista Petr Jarchovský. Třídílný televizní film se opírá o věrohodné vylíčení psychologie postav detektivů i podezřelých. Vedle tísnivé atmosféry a intenzivního napětí pracuje i s jemnou ironií a humorem, který je vlastní režijnímu rukopisu režiséra Jana Hřebejka.

Zdroj: Česká televize