Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vánoční princezna Monika Timková: Na natáčení jsem vstávala o půl čtvrté ráno

27. listopadu 2014 | 06:00

Princeznou se usměvavá brunetka chtěla stát už od mala. Teď se jí sen vyplnil. Herečka Monika Timková (24), kterou znáte ze seriálů Ordinace nebo Vyprávěj, je jednou ze tří princezen, které o Vánocích uvidíte v nových českých pohádkách.

Premiéru dobrodružné romantické pohádky Princezna a písař si budete moci vychutnat přímo při štědrovečerní večeři. A právě mladičká herečka Monika Timková je v ní, společně s hercem Matoušem Rumlem, ústřední postavou.

Rozvernou princeznu Amálku si rychle oblíbíte. Myslí totiž hlavně na různé legrácky a vylomeniny. A umí být také pěkně tvrdohlavá a namyšlená. Jenže láska dokáže dělat divy.

"Amálka je rozhodně dobrý člověk, ze začátku je ale trošku namyšlená. To ale jenom proto, že se nikdy se nesetkala s tím, že by jí někdo odporoval. No, a když přijde na scénu písař v podání Matouše Rumla, který si z ní pořád utahuje, tak reaguje namyšleně. Pochopitelně se to ale změní, protože co se škádlívá...," prozradila Monika o své postavě.

Monika Timková (uprostřed)se princeznou chtěla stát už od mala.
Autor: archiv ČT
A protože s hereckým kolegou Matoušem Rumlem strávila na place spoustu času, zajímalo nás samozřejmě, jak se jí s ním spolupracovalo. "Matouš je nejlepší kolega, kterého si herečka začátečnice může přát. Má neustále dobrou náladu a je to člověk, od kterého by se mohl leckdo učit. Už jsme se potkali na divadelních prknech, takže jsem věděla, že se můžu těšit," řekla nám herečka.

Možná vás ale překvapí, že natáčení takovéhle pohádky není rozhodně "žádný med". Herci to nemají vůbec lehké. "Bylo to hodně náročné – od vstávání, které bylo většinou ve 3:45, až po život v šatech, které nejsou úplně komfortní. Ale teď už mám na natáčení jen samé dobré vzpomínky," zavzpomínala Monika.

A co by herečka popřála čtenářům k letošním Vánocům? "Hlavně zdraví. Už jsem dospěla do toho věku, kdy si ho vážím víc než čehokoli jiného. Také přeji pohodu a lásku, žádné shony kvůli dárkům, protože o ty jde přece až na posledním místě."